'RAMAZAN ŞENLİKLERİNE' YOĞUN İLGİ

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, konteynır kentlerde iftar sonrası düzenlediği Ramazan etkinlikleri büyük ilgi görüyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, vatandaşların daha huzurlu bir ortamda Ramazan ayını geçirmeleri için konteynır kentlerde iftar sonrası müzik dinletisi, Hacivat-Karagöz oyunu, yüz boyama, tiyatro, ateş gösterisi ve palyaço gösterileri düzenliyor. Ramazan ayı boyunca her gün farklı konteynır kentlerde düzenlenecek olan etkinlikler, Van halkına adeta bir Ramazan şenliği yaşatılacak. Bir ajans tarafından getirilen Hacivat-Karagöz oyunu ile ateş gösterisi, İran'dan getirilen illüzyonisttin yaptığı gösteriler şenliklerine renk katıyor. Her akşam iftar sonrası şenlik çadırına akın eden çocuklara ise görevliler tarafından pamuk şeker dağıtılıyor, yüzleri boyanıyor. Geçen yıl Van'da yaşanan depremlerin izleri bazı yerlerde sürse de felaketi unutmaya çalışan çocuklar, iftar çadırlarındaki eğlencenin tadını çıkarıyor.
Ramazan ayının manevi ruhunu yansıtmaya çalıştıklarını ve olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir. "Burada insanların Ramazan'ı birlik, dayanışma ve kardeşlik içinde geçirmelerini istiyoruz. Manevi duyguların en yükseğe çıktığı Ramazan'da halkımızla birlikte depremin etkisini atmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimizi her akşam başka konteynır kentte düzenliyoruz. Bu sayede rahmet ayı Ramazan'ı dolu dolu yaşamak istiyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Ramazan'ın gelenekselleşmiş, kültürümüzün parçası olmuş özellikleri var. Örneğin Hacivat-Karagöz atışması artık televizyonlarda, radyolarda ve tiyatrolarda bile yok. Toplu iftarlardaki muhabbet ve kaynaşma yok. İnsanlar kendilerini evlerine kapatmışlar, teknolojinin esiri olmuşlar. Dolaysıyla Ramazan'ı geleneksel yönleriyle geçirmeyi planlıyoruz" dedi.
vanhaber,ramazan,etkinlik,Hacivat,Karagöz

Bakmadan Geçme