BURSA VALİSİ VANLI

Geçen ekim ayında Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2'lik depremin ardından Bursa'ya gelen depremzede çocuklar, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. "Kaç yaşında vali oldunuz? Neden vali oldunuz?" diye soran çocuklar, Vali Harput'u güldürdü.
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem çocukların psikolojisini olumsuz etkilerken, depremi yaşayan 12 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için Bursa'ya geldi. Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen çocuklar, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.
Çikolata ikram ettiği çocukların sorduğu sorular valiyi güldürürken, "Neden vali oldunuz?" sorusuna Harput, "Küçüklüğümden beri vali olmayı istiyordum. Bunun için çok çalıştım ve vali oldum. İnsanların sıkıntısını çözmek, onların derdine derman olmak için bu görevi seçtim. Bir hastanede bir vatandaşımızın sıkıntısı varsa bu benim sıkıntımdır. Ben bu sıkıntılara çare bulmak için bu mevkiye geldim. Tabii buralara gelmek kolay olmadı" yanıtını verdi.
Bu arada Harput, Kırgızistan'dan gelerek Erciş'in Ulupamir köyüne yerleşen Semra Cevher isimli kız öğrenciyle Kırgız Türkçesiyle konuştu.
Ercişli çocuklara nasihatlerde bulunan Harput, daha önce Hakkari ve Van'da görev yaptığını ve bu bölgenin coğrafyasını çok iyi bildiğini söyledi. Doğu insanının sıcakkanlı olduğunu hatırlatan Harput, birlikte fotoğraf çektirdiği çocuklara hediyeler verdi.
Öte yandan Harput, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle koltuğunu Fatih İlköğretim Okulu 8-B öğrencisi Semra İnci'ye bıraktı. Küçük vali, koltuğa oturur oturmaz okuduğu okulun eksiklerinin giderilmesi için yardımcılarına talimat verdi. Basın mensuplarını karşısında görünce heyecanlanan İnci, söyleyeceklerini unutunca Harput araya girerek valilik makamı hakkında bilgi verdi. 23 Nisan'ı Bursa'da kutlayacak olan 12 çocuk, daha sonra Erciş'e dönecek.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme