DOKTORLARIN İŞ BIRAKMA EYLEMİ


Van’da görev yapan doktorlar, Gaziantep’te meslektaşları Dr. Ersin Arslan'ın hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.
Van’da yaşanan depremlerin ardından bir çok sağlık kuruluşuna ait binaların hasar görmesi nedeniyle bir çok hastaneyi içinde barındıran Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde protesto eylemi yüzünden sadece acil sağlık hizmeti verildi. Çevre il ve ilçe ve kent merkezine gelen hastalar ise muayene olamadı. Poliklinik hizmeti alamayan bazı hastalar geri giderken, uzak yerlerden gelenler ise geceyi Van’da geçireceklerini söylediler.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden oğlunu hastaneye getiren Mustafa İlhan, muayene olamadıklarını söyledi. İlhan, “Bugün burada eylem varmış, ama bizim haberimiz yoktu. Ben Doğubayazıt’tan geldim. Oğlum şu anda serviste yatıyor ama muayene edilmedi. Doktoru aradım ‘bugün eylem var’ deyip gelmedi. Kime derdimizi anlatalım” dedi.
Çaldıran ilçesinden gelen Fikret Ertuğrul da, “Benim oğlum sara hastası. Üç yıldır gidip-geliyorum. Biz Çaldıran ilçesinden geldik, ama hizmet alamadık. Van’da başka hastane de yok. Nereye gideceğiz? Şimdi de mecburen yine geri gideceğiz” ifadelerini kullandı.
Bitlis’ten gelen 85 yaşındaki Alaattin İrat ise, “Benim eşim çok hasta ve Van’a geldik. Ama bugün burada grev varmış. Eşim muayene olmadı. Mecburen bu gece Van’da kalacağız. Yarın tekrar hastaneye uğrayacağız” şeklinde konuştu.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme