Muğla'lı öğrencilerden çaldıran'lı öğrencilere yardım

Muğla'daki Piri Reis Eğitim Kurumları'na bağlı okullardan bir grup öğretmen, öğrenci ve veli, 'Uzakta bir kardeşim var' projesi kapsamında kardeş ilçe kabul ettikleri Van'ın Çaldıran ilçesini ziyaret ettiler.
Proje Sorumlusu Ümit Tekin başkanlığındaki heyet, ilk olarak ilçedeki Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nu ziyaret ettiler. Daha sonra İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar'ın makamına geçen heyet üyeleri, proje hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldılar. Proje kapsamında ilk etapta Çaldıran'da bulunan 13 okulun müdürünü Muğla'ya davet ettiklerini belirten Ümit Tekin "Okul müdürlerimizi üç gün boyunca Muğla'da misafir ettik, projemizi onlarla paylaştık. Muğla Valiliğimiz, kamu kurumlarımızı ve iş adamlarımızın da bizlere verecekleri destekle projemizi hayata geçirmenin başlangıcındayız. Muğla ve Çaldıran'da bulunan okullarımız arasında şiir, hikaye ve resim yarışmaları düzenleyeceğiz. Bunları kitap haline getirip satarak elde edilecek paralarla bir kütüphane, eğitim merkezi yapmak istiyoruz. Bu şekilde Muğla ile Çaldıran ilçesi arasında gönül köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Mart ayında bir grup öğretmen, öğrenci ve veliyi yine Muğla'da ağırlamak istiyoruz. Sayın valimizle de görüşmelerini sağlayacağız. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda da biz bir grupla Çaldıran'a gelerek değişik etkinliklerle çocuklarımızın bayramını çeşitli aktivitelerle kutlamak istiyoruz" dedi.
İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, ise, yapılan bu tür projelere her zaman gönül kapılarının açık olduğunu anlattı. Bu tür projelerin yayılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyleyen Dündar "Maddi ve manevi hep sizinleyiz. Katkı sağlayan herkese ilçem adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Misafir öğrencilere satranç takımı hediye eden Kaymakam Dündar, daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gelen misafirlere, İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar tarafından bir akşam yemeği de verildi.

Bakmadan Geçme