HERKES HUZUR İSTİYOR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Paris'te öldürülen 3 kadının cenaze töreniyle ilgili soru üzerine Arınç, Diyarbakırlıların büyük bir olgunluk içerisinde cenazelerine sahip çıktıklarını belirterek, ''Bundan dolayı seviniyorum çünkü herkesin beklentisi bir taşkınlık, bir saldırı, bir provokasyon olabilir mi korkusuydu. Diyarbakır halkını kutlamak istiyorum. Kendilerine yakışanı yaptılar. Çok büyük bir olgunluk içerisinde cenazelerin defnine yardımcı oldular''dedi.
Emniyet güçlerinin de sadece dışarıdan yapılacak olası provokasyona karşı teyakkuz halinde olduğunu kaydeden Arınç, şunları söyledi:
''Diyarbakır'dan beklediğimiz buydu, halkından beklediğimiz buydu. O insanların cenazelerine insani açıdan büyük bir olgunlukla sahip çıktılar. Tabii bundan dolayı Diyarbakır'ın gösterdiği olgunluğu önemsiyorum. Çünkü bu olayın, bu herkesi belki işleniş itibarıyla üzmüş olan bu öldürme olayının, Türkiye'de yeni başlayan ve herkesin büyük bir ümitle sahip çıktığı sürece bir olumsuz katkı yapacağı endişesi vardı. Bunun bu süreci bombalamak veya olumsuza çevirmek yönünde yapılmış olduğuna dair bazı iddialar vardı. Ama gördük ki herkes huzur ve sükunet istiyor, herkes bu sürecin bir an evvel en güzel şekliyle sonuçlanmasını istiyor. Diyarbakır'dan dün verilen mesaj buydu. Ben bu mesaja bütün Türkiye'nin sahip çıkacağına inanıyorum.''

Bakmadan Geçme