Hakemler Yuvaya Kavuştu!

Rıdvan CAN
Türkiye genelinde 13.Şubesi bulunan TFFHGD 14. Şubesini Van'da görkemli bir törenle açtı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan TFFHGD Van Şube Başkanı Erol Akyürek, ''Uzun yıllardır Van Bölgesi Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimiz toplantı ve eğitim çalışmalarını yapacak, dernek çalışmalarını yürütecek yer temin etmekte büyük sıkıntılar içindeydi. TFFHGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Şahin'in destekleri ve yapmış olduğumuz girişimler sonrası TFFHGD Van Şubesinin yer sorununu çözüme kavuşturarak derneğimizi açtık" dedi.
Akyürek,  konuşmasında, başta TFFHGD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şahin, olmak üzere, kendilerini yalnız bırakmayarak açılışa katılan TFF EPAK sorumlusu Fatih Ersoy, Y.Y.Ü Rektörü Peyami Battal, Bölge Cumhuriyet Savcısı Mustafa Alper, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, VATSO Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan, VATBO Başkanı Feridun Irak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TFFHGD Doğu Anadolu Bölge sorumlusu Zafer Korkmaz, TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, DSİ Spor Başkan ve yöneticilerine ve spor camiasına teşekkür etti.
Açılışta bir konuşma yapan TFFHGD Doğu Anadolu Bölge sorumlusu Zafer Korkmaz, çok önemli bir görev yaptıkları halde en çok eleştirilenlerin hakemler olduğunu belirterek, "Anlık kararların mutlaka iki tarafı da memnun etmesi mümkün değil. Bu nedenle hakemler, bir tarafın eleştirisini alıyor. Ben, hakemlerimizin yaptıkları görevin en adil davranma biçimiyle kutsal olduğuna inanıyorum" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürü Cengiz Polater; Van ve çevre illerde görev yapan hakemlerimizin ve gözlemcilerinin bir çatı altında toplanmalarının son derece sevindirici olduğunu belirterek, " TFFHGD'nin 14.şubesini Van'da açması son derece sevindiricidir.  Bizler spor adamları olarak hakemlerimize her türlü desteği vereceğiz. Derneğimiz Van futboluna ve hakemlerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Van futbol hakemleri ve gözlemcileri, spor camiasından çok sayıda davetlinin katılımıyla TFFHGD Van şubesinin açılışı protokolün kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. 

Bakmadan Geçme