ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERE OKUL MÜJDESİ

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Voleybol Genç Erkekler’ müsabakasında şampiyon olan Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencilerine okul müjdesi verdi.
Okul Spor Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen şampiyonluk yemeğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, okullarının depremde hasar görmesi ve yıkım kararı nedeniyle geçici olarak Ahmed-i Hani İlköğretim Okulu’nda eğitimlerini sürdüren Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencilerine, Eylül ayı itibariyle yeni okullarına kavuşacakları müjdesini verdi. Mesut Özata Anadolu Lisesi öğrencilerinin sadece akademik alanda değil spor alanında da gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Kına, “Çalışmak, gayret sarf etmek her zaman başarıyı getirir. Başarının efendisi olmak istiyorsanız, çalışmanın kölesi olacaksınız. Başarıda emeği geçen okul idaresine, öğretmenlere ve siz değerli öğrencilere teşekkür ediyor, bu başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Konuşmasında öğrencilere okul müjdesini veren Kına şöyle konuştu:
“Depremde hasar gördüğü için yıkım kararı verilen Mesut Özata Anadolu Lisesi’nin yerine mevcut alanda iki okul yapıyoruz. Şu anda kaba inşaatı devam eden alanda Mesut Özata Anadolu Lisesi ile Ticaret Meslek Lisesi okulları olacak. İnşaat sezonu ile birlikte hızlı bir çalışma içerisine girip 1 Eylül itibariyle okulumuzu eğitim-öğretime açacağız.”
Okul idarecileri ise kendilerin okul müjdesi veren İl Milli Eğitim Müdürü Kına’ya teşekkür etti. Okul Beden Eğitimi Öğretmeni Besra Ceren Öztürkçü, öğrencilerin elde ettiği başarının şans olmadığını dile getirerek, “ Biz defalarca bu kupayı kazandık. Bizim tek hedefimiz var. Türkiye Şampiyonası kupasını ilimize getirmektir. Bunun için durmadan çalışıyoruz. İnşallah önce bölge şampiyonu sonra da Türkiye şampiyonu oluruz. Ben tüm öğrencilerime güveniyorum” şeklinde konuştu.
Öğrenciler adına bir konuşma yapan Okul Temsilcisi Burak Aka da, yeni okullarına kavuşacakları için çok mutlu olduğunu ve katılacakları bölge yarışmasında Van’ı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme