SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜLER

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Hareket Günü etkinlikleri kapsamında ‘Ne Otirisiz, Haydi Yürüyağ’ sloganıyla bir yürüyüş düzenlendi.
Edremit ilçesindeki Kocaeli-Van Dostluk Parkı’nda saat 07.00’de düzenlenen yürüyüşe Vali Münir Karaloğolu’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşün andından bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, hareket etmenin önemine değindi. Konuşmalarında sağlık sorunlarının başında fazla kiloların geldiğini belirten Karaloğlu, “Obezite artık hepimizin sorunu haline geldi. Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu mücadelenin bir parçası olarak bizde Van’da, vatandaşlar ve kamu kurum görevlileri ile birlikte yürüdük” dedi.
Yürüyüşün yılda bir kere ile sınırlandırılmamasına vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Doktorlarımız haftada en az 45 dakika yürümemizi tavsiye ediyorlar. İnsanlarımızı yürümeye teşvik etmek amacıyla bugün sembolik olarak yürüdük. Ancak insanlarımızın her gün yürümesini, hareket etmesini bekliyoruz. Yoksa senede bir gün yürümekle sağlık sorunlarımız bitmez. Dileğimiz insanlarımızın topyekûn sağlıklı olmaları ve sağlık kuruluşlarına ihtiyaç duymamalarıdır ” şeklinde konuştu.
‘Ne Otirisiz, Haydi Yürüyağ’ sloganıyla düzenlenen yürüyüş sonrasında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından katılımcılara kahvaltı verildi.
vanhaber, van, haber, van haber
sağlık, yürüyüş, karaloğlu, obezite

Bakmadan Geçme