EV DEĞİL KONAK OLMUŞ

Münir Karaloğlu, Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla köylerde yapılan evlerde incelemelerde bulunarak, “Evler artık köy evi değil köy konağı olmuş” dedi.
Sabah saatlerinde köy ziyaretlerine başlayan Vali Karaloğlu, sırasıyla Otluca, Özkaynak, Yumrutepe ve Topraktaş köylerini dolaştı. EYY modelleriyle ilgili müteahhitlerden bilgiler alan Vali Karaloğlu, vatandaşlarla bol bol sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Her köy ziyaretinde vatandaşların teşekkürleri ile karşılaşan Vali Karaloğlu, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu kaydetti. Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, şehir merkezlerinde bizzat TOKİ eliyle 17 bin 471 konut yapıldığını, bu konutların 15 bin 200’nün son kurasını da bu hafta sonu çekerek vatandaşlara teslim edeceklerini belirtti. Köylerde ise Evini Yapana Yardım (EYY) metodu ile 40 bin lira evine, 15 bin lira da ahırını yapana kredi verdiklerini anlatan Vali Karaloğlu, “Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın müşavir firması ile AFAD’ın elemanları evlerin kalitesinin kontrolünü yapıyor. Yani verdiğimiz projeye uygun yapılıyor mu? Statiğinde, malzemesinde bir sorun var mı yok mu onun denetimini yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın teknik elemanlarının ifadesine göre de eski EYY modeli ile yapılan evlerden yüzde 200 kalite artışı olduğunu söylüyorlar. Teknik ekipler bu işin içinde oldukları için daha iyi takip ediyorlar. Şu anda yaptığımız incelemelerde evler artık köy evi değil, köy konağı olmuş” dedi.
Vatandaşa 6 ayrı proje sunduklarını, bunların 100 metrekareden başlayıp 130-145 metrekareye kadar çıkan farklı projeler olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu, “Biz 100 metrekareye gelecek krediyi veriyoruz. Ama vatandaşımız kendisi de kaynak ilave ederek daha büyük köy evleri de yapabiliyor. Gezdiğimiz iki evden birisi 125 metrekare, bir diğeri ise 135 metrekare. Gerçekten güneş enerjisi ve kalorifer sistemiyle ev değil de adeta köy konağına bürünmüş. Kaliteleri de fena değil. Müteahhitlerimiz de denetimlerden sonra daha dikkatliler. Onlara da teşekkür ediyorum. Şu anda 2 bin 900’e yakın EYY modeli ile evlerimiz başlamış durumda. Bizim köylerde 9 bin 400 hak sahibimiz var. Vatandaşımız kendisi müteahhidini bulacak veya kendisi yapacak. Biz kredisini vereceğiz. Kredi ödemelerinde herhangi bir sorun yok. Vatandaşımız evini yaptıkça, biz kontrolünü yaptıkça para ödemesine de devam ediyoruz. Ödemelerde herhangi bir sorun yok. Şu anda devam eden inşaatlarımızda gayet iyi gidiyor. İnşallah büyük bir çoğunluğu da kış gelmeden önce tamamlanır ve vatandaşlarımız kışı yeni evlerinde geçirmiş olurlar” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber
karaloğlu, konak, ev, kış, köy evi

Bakmadan Geçme