MOBBİNG İZLEME KOMİSYONU KURULDU

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Necmettin Bilici, hastane bünyesinde Mobbing İzleme Komisyonu kurulduğunu belirtti.
Mobbing İzleme Komisyonu hakkında bilgi veren Dr. Bilici, komisyonun psikolojik tacize uğratılması sonucu işten ayrılmak zorunda bırakılan çalışanlarla ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Dr. Bilici, “Mobbing, çalışanın diğer çalışanlar ve özellikle yöneticileri tarafından sistematik şekilde psikolojik bir tacize uğratılması ve bunun sonucunda işten ayrılmak zorunda bırakılmasıdır. Bu durum dünyada 1970’li yıllardan itibaren tartışılmaya başlanmış, 1990’lı yıllardan sonra ülkemizde de konuyla ilgili çalışmalar yürütülmüştür. Mobbing’e uğrayan kişi de psikolojik ve fiziksel bazı sorunlar ortaya çıkmakta, bu sorunlar kişinin çalışma gücünü ve motivasyonunu önemli ölçüde bozarak, iş gücü kaybına yol açmakta, iş barışını bozmaktadır. Araştırma sonuçları Mobbing’in özellikle sağlık ve eğitim gibi alanlarda yaygın olduğunu göstermektedir. Bu nedenle bu alanlara yönelik olarak çalışma yürütülmelidir” dedi.
Kentte yaşanan depremlerin bu çalışmaları geciktirdiğini belirten Bilici, “Aslında biz hastanemizde geçen yıl bu konuyla ilgili bir eğitim vermiş ve konuyu tartışmaya açmıştık. Sonrasında da hastanemizdeki durumu ölçmek ve iyileştirmek üzere çalışmalar yapmayı planlamıştık. Ama ilimizde yaşadığımız deprem felaketi bu çalışmalarımızı engelledi. 1 Ekim 2012 tarihi itibariyle de yeniden bu çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.
Başhekim Dr. Bilici, öncelikle hastanede konu hakkında eğitimler verileceğini belirterek, “Bizim komisyon başkanı Psikiyatri Dr. Cem Taylan Erden’dir. Biz komisyon olarak öncelikle hastanemizde bu konuyla ilgili eğitimler planlayacağız. Bu konudaki farkındalığın artması öncelikli olarak hedefimizdir. Bu konuda anketler düzenleyerek, bilimsel verilerle hastanemizdeki durumu ortaya çıkaracağız ve Mobbing’e uğrayan kişilere psikolojik yardımda bulunarak yaşadıkları sorunların çözüm yollarını, baş etme becerilerini tartışacağız. Çalışanların kendilerini yalnız hissetmelerinin ve çalışma motivasyonlarının azalmasının önüne geçmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber
hastane, kent, necmettin bilici, anket

Bakmadan Geçme