UMKE TEMEL EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimleri Programı’, sertifika dağıtım töreni ile sona erdi.
Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş’tan 28 kişinin katılımıyla Çitören Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO Müdürlüğü’nde 28 Mayıs 2012 bugün başlayan eğitim programı, bugün düzenlenen sertifika dağıtım töreni ile sona erdi. Teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitim programının kapanışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, UMKE temel eğitimin birinci etap programının tamamlanmış olduğunu, ilk gün farklı şu an farklı insanlar gördüğünü söyledi. Dr. Acar, “UMKE zor bir görev. Bundan sonra da daha net anlayacaksınız ne kadar zor olduğunu. Yeter ki bir insanın hayatını kurtarmaya mal olsun, sonuna kadar biz buna destek vereceğiz. Gerçekten çok zor bir süreç. UMKE’nin hem eğitimini almak hem de bundan sonra vakayı hissetmek. İnşallah aldığınız bu eğitimle görevinizde başarılı olursunuz. Siz başarılı olduğunuzda bizlerde verdiğimiz bu eğitimlerin ne kadar isabetli olduğunu anlayacağız” dedi. İl Sağlık Müdür Yardımsı ve UMKE Bölge Koordinatörü Hamit Karataş ise, eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada herkesin yüzündeki tedirginliği okuduğunu belirtti. Karataş, “Sanki hepiniz ayrı ayrı sektörlerden gelmiş gibiydiniz. Kaynaşma yoktu, ama bugün öğleden sonraki beraberliğimizde bu kaynaşmanız hakikatten çok etkiledi beni. Son slaydımda size şunu demiştim. Ameller niyete bakar. Niyetinizi okuyorum. Sizler insan hayatını kurtarmak üzere niyetlendiniz ve bu yola baş koydunuz. Bizler böyle okuyoruz niyetinizi. Ben halen buna inanıyorum. UMKE’ye hoş geldiniz diyorum. Bambaşka bir disiplindir UMKE, bir sevdadır. Normal zamanda işte böyle şen şakrak çalışılır. Fakat zamanı geldiğinde, afet anında hiç uyumazlar ve yorulmazlar’’ dedi.
Çok uzun bir süredir sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden Karataş, “Gecemiz gündüzümüz ve planlanmış işlerimiz yoktu. Olağan dışı durumdaki işlerle uğraştık. Son 3 haftadır biraz nefes aldık ve UMKE’nin aktivitelerine katıldık. Ne olur, en azından afet dışı zamanlarda bugün ki kadar neşeli olun. Sizler neşeli insanlarsınız. Siz neşeli olduğunuzda bizde neşeli oluyoruz’’ şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Burada da kısa bir konuşma yapan İl Sağlık Müdür Yardımsı ve UMKE Bölge Koordinatörü Hamit Karataş, “Çok bir şey söylemeye gerek yok. Hepimiz bunu yaşadık. Hakikatten çok sıkıntılı bir dönemdi. Ben şiar edindiğim lafımı yine söyleyip sahneden ineceğim. O afette yukarıda Allah ve Van coğrafyasında ise sadece sağlık çalışanları vardı. Ben çalışan başka kimseleri görmedim’’ dedi.
  vanhaber,haberlervan,umke,seminer

Bakmadan Geçme