TAKVİM YAPRAKLARINA DİKKAT!

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Allah'ın (C.C) isimlerinin bulunduğu yazı ve yüzüklerle tuvalete girilmemesi gerektiğini belirterek, "Allah'ın (CC) ismine hürmete çok dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Arvas, ayetler ve Allah'ın isimlerinin bulunduğu sayfalara çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ayetlerin yazılı olduğu tüm sayfaların iyi bir yerde korunması gerektiğini belirten Arvas, "Evlerde ve araçlarımızda ayetler bulunduruyoruz. Bunlara çok dikkat etmemiz gerekir. Yerlere düşmemesine özen göstermemiz gerekir. Ayetlere, Allah'ın ismine ve ayetlerin bulunduğu takvim yapraklarına hürmet göstermemiz gerekir" dedi.
Tuvalete girmemek lazım
Ayet veya Allah'ın isimlerinin bulunduğu yazılarla tuvalete girilmemesi gerektiğini belirten Arvas, "Ayet ve Allah'ın isimlerinin yazılı olduğu kağıtlarla tuvalete girmemek lazım. Cüzdanlarımızda bulunan Esma-ül Hüsna, yine parmakta bulunan ve Allah'ın ismi yazılı yüzüklerle veya benzeri eşyalarla yine tuvalete girmemek lazım. Ancak fıkıh kitaplarında, bu ayetler muşamba gibi su geçirmeyen ve dış etkenlerden etkilenmeyen bir kılıf kapla muhafaza edilmişse bunun caiz olduğu belirtilmiştir" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme