VAN BELEDİYESİ'NE 10 BİN KİTAP BAĞIŞLANDI

Okul öncesi kitaplarını ilk kez Kürtçe olarak bastıran Zîbeq Yayınları, Van Belediyesi’ne ait kütüphane ile eğitim destek evine 10 bin kitap bağışladı. Kitaplar; okul öncesi döneme ait Kürtçe setler, dünya klasikleri ve Türkçe üniversiteye hazırlık soru kitapçıkları, testler ve çeşitli edebi eserlerden oluşuyor.
Van Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne ait kütüphane binasında törenle teslim alınan kitaplar, tasnif ve kayıt işlemlerinin ardından öğrencilere dağıtılacak. Kitap teslim törenine Belediye Başkan Vekili Zehra Özdemir, Belediye Başkan yardımcıları Gülbahar Orhan ve Abdurrahman Doğar ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Öztürk katıldı. Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, depremde kendilerini yalnız bırakmayan ve halkın yanında olan Kızıltepe halkına çok teşekkür ettiklerini belirterek, “Bugünde çok güçlü bir dayanışma örneği göstererek, deprem sonrası yaşanan sıkıntıları bir nebze olsa giderme temelinde, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine yönelik ciddi kampanya düzenleyerek bizlere 10 bine yakın kitap göndermişler. Bu bilgileri kitaplaştırarak bizlere ulaştırma zahmetinde bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu Kitaplar Şabaniye Mahallesi Berivan Kütüphanesi’nde yararlanan gençlerimizin hizmetinde olacak. Bu kütüphanemizde liseye hazırlanan, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz ciddi bir biçimde yararlanıyor. 3 bin kitapla hizmet veren kütüphanemiz bu 10 bin yeni kitapla zenginleşmiş olacak. Bize bu kitapları ulaştıran ve Kızıltepe’de yayın hayatına devam eden Zibeq Yayınları’na ve Kızıltepe halkına teşekkür ediyoruz. Kürt çocuklarımızın bu müfredatı daha iyi değerlendirecek daha iyi Kürtçe konuşmayı sağlamış olacaktır. Bu yardımların Van çocuklarına ulaştırmalarında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Merkezi Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Zîbeq Yayınları sahibi Mesut Örnek de, ‘Dostluk ve kardeşlik eli Van’a kadar uzandı’ sloganı ile yola çıktıklarını ve Van’ı hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi. Örnek, bu kez de herkesin faydalanacağı kitapları Vanlılar için getirdiklerini ve Van’ın ihtiyaç duyduğu desteği esirgemeyeceklerini dile getirdi. vanhaber,haberlervan,van belediyesi,kitap,Zîbeq Yayınları,Mesut Örnek

Bakmadan Geçme