CHP HEYETİ ŞEMDİNLİ'Yİ İNCELEYECEK

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ordu milletvekili İdris Yıldız, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, İsparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şemdinli ilçesinde yaşanan olayları incelemek üzere bölgeye geldi. Heyet, Van Ferit Melen Havaalanı'nda CHP İl Başkanı Cemal Şen ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir basın açıklaması yapan heyet başkanı CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, ortada son derece bilgi kirliliğinin olduğunu söyledi. Yüksel, "Genel Başkanımız bizleri Şemdinli'de araştırma yapmak üzere görevlendirdi. Biliyorsunuz 15 güne yakındır Şemdinli'de çok önemli olaylar yaşanıyor. Ama Türkiye bundan doğru dürüst bilgi alamıyor. Onun için ortada son derece bilgi kirliliği var. Bizim kendi ülkemizin bir parçasından doğru bilgi alamamak gibi bir sıkıntıyı CHP olarak kabul etmediğimizi genel başkanımız söyledi. Biz de olay yerine gidip orada incelemelerimizi genel başkanımıza aktaracağız. Sonrada hep beraber bir değerlendirme yapacağız" dedi.
Bir gazetecinin sorusunu cevaplandıran Yüksel, "Bilgilere çok itibar etmiyoruz. Bizim Şemdinli'ye gideceğimiz belli olduktan sonra ufak tefek hükümet açıklamaları gelmeye başladı. Dileriz haberleşme olağan düzeye girer. Çünkü herkesin haberleşme hakkı var. Sanıyorum Biz oraya ulaştığımızda daha doğru bilgiler tüm Türkiye'ye akmaya başlayacaktır" şeklinde konuştu.
Hafiziye Mahallesi'nde 2 gün önce hayatını kaybeden Hacı Ekrem Elmas'ın ailesine taziye ziyaretinde de bulunan heyet, daha sonra karayolu ile Hakkari'ye doğru yola çıktı.

Bakmadan Geçme