AİLELER İÇİN ÇOK İDEALDİR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depremzedeler için yaptırılan konutlardan inşası tamamlanan örnek dairede incelemelerde bulundu.
Dün bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki ilk depremin 39. gününde Bostaniçi beldesinde temeli atılan konutlarda incelemelerde bulundu. Toplam bin 588 dairenin bulunduğu inşaat alanına beraberinde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay ile birlikte yapımı tamamlanan örnek dairede incelemelerde bulundu. Firma tarafından beyaz eşyasından en ince ayrıntısına kadar döşenen dairenin tüm odalarını gezen Başbakan Yardımcısı Atalay, çekilecek kura sonucu dairenin eşyaları ile birlikte hak sahibine teslim edileceğini kaydetti. Başbakan Yardımcısı Atalay, "Depremzedeler için yaptırılan konutlar Türkiye'de ağırlıklı olarak kullanılan 3+1 olarak inşa edildi. Brüt 118 metrekare ve net oturma alanları ise 100 metrekaredir. Gezdim, çok hoş bir şekilde inşa edilmiş ve normal aileler için çok idealdir" dedi.
 BAŞBAKAN YARDIMCISI ATALAY'DAN BASIN MENSUPLARINA KONUT SÖZÜ
 Örnek dairede incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a, Van Valisi Münir Karaloğlu gazetecilerin konut talebini iletti. Bunun üzerine Başbakan Yardımcısı Atalay, "İlk etapta olmayabilir. Ancak Edremit ilçesinde ikinci etapta yapacağımız 2 bin konutluk projede Van'da zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarına da 100 adet vereceğiz. Hem de çok iyi olur" şeklinde konuştu.
 Dışarda bekleyen inşaat işçileri ile de ayaküstü sohbet eden Başbakan Yardımcısı Atalay, Türkiye'de ilk kez hava sıcaklıklarının eski 20 santigrat dereceyi bulduğu bir ortamda inşaat yapımının Van'da gerçekleştirildiğini kaydetti.
 Başbakan Yardımcısı Atalay, bir süre dinlendikten sonra dün Ankara'dan gelen basın mensupları ile birlikte Van'dan ayrılmak üzere Van Ferit Melen Hava Alanı'na geçti. Başbakan Yardımcısı Atalay'ın gezisi esnasında polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme