GÜÇLENDİRME DEĞERİ ÖNEMLİDİR

Sakarya Üniversitesi Van Projesi Yürütücüsü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkan Prof. Dr. Adil Altundal, Van depreminden sonra orta hasarlı olarak belirlenen yığma ve betonarme binalar üzerinde yapılan çalışmalar sonucu incelenen 719 yığma binadan 190 adedinin güçlendirilmeye değer bulunduğunu, 434 adedinin ise güçlendirilmeyecek kategoride olduğunu kaydetti.
Sakarya Üniversitesi Van Projesi Yürütücüsü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı Başkan Prof. Dr. Adil Altundal, "Basında çıkan bazı haberlerde Sakarya Üniversitesi, İTÜ ve YTÜ'nün Van Valiliği ile yaptığı protokol gereği, Van'da Orta Hasarlı binalar üzerinde yapılan çalışmanın amacı ve bu çalışmanın sonuçları verilirken gerçek dışı bazı ifadelerin, rakamların ve oranların kullanıldığı görülmüştür. Bu çalışmanın amacı binaların hasar durumlarını tespit etmek değildir. Bu binaların Orta hasarlı olduğu belirlenmiştir. Çalışmanın amacı hızlı bir şekilde orta hasarlı olarak belirlenen bu binalarda detaylı inceleme yapılması, betonarme binalardan karot numuneleri alınarak beton basınç dayanımlarının belirlenmesi ve detaylı incelemelerle karot sonuçları birlikte değerlendirilerek orta hasarlı binaların güçlendirmeğe değer olup olmadıklarının tespitidir" dedi.
Altundal, Sakarya Üniversitesi olarak Valilik tarafından Van depreminden sonra orta hasarlı olarak belirlenen yığma ve betonarme binalar üzerinde yapılan çalışmalar sonucu incelenen yığma bina sayısının 719 olduğunu, 190 adedinin güçlendirilmeye değer bulunduğunu, 434 adedinin ise güçlendirilmeyecek kategoride olduğunu kaydetti.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme