ÖZÜRLÜ SINAVINA ÖZEL UYGULAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Ünal Öncül, hafta sonu yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın(ÖMSS) her okulda engellilerinin temel ihtiyaçlarına yardımcı olmaları için refakatçi personel görevlendirilmesi yapıldığını belirterek, aday engellilerin telefonla aranarak sınav tarihi ve saatiyle sınava giriş yeri konusunda bilgilendirilmenin yapıldığı bildirdi.
Öncül yaptığı yazılı açıklamada, 29 Nisan'da Türkiye geneli gerçekleşecek olan ÖMSS'ye girecek adaylara sınava giriş kartının gönderilmeyeceğini belirterek, adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav belgesini ÖSYM'nin internet sitesinden edinebileceklerini söyledi.
Van'da 492 özürlünün Hüsrev Paşa, Koç, Mimar Sinan, Zeve ve Rekabet Kurumu İlköğretim Okulları ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik, Eğitim Fakülteleri ile Çağdaş Yaşam dersliklerinde sınava gireceklerini ifade eden Öncül, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Van il Müdürlüğü olarak ÖMSS'nin sorunsuz gerçekleştirilmesi için bir takım tedbirler planlanmıştır. Öncelikle her okulda engellilerimizin temel ihtiyaçlarına yardımcı olmaları için refakatçi personel görevlendirilmesi yapılmış, sınava girecek bütün engellilerimiz telefonla aranarak sınav tarihi ve saatiyle sınava giriş yeri konusunda bilgilendirilmiştir. Tüm Kaymakamlıklara yazı yazılarak ilçelerinde ikamet eden engellilerin sınavla ilgili bilgilendirilmesi ve ihtiyaç duyan bütün engellilerin sınav yerlerine intikallerinin sağlanması istenmiştir'' dedi.
İl merkezinde ikamet eden ve kendi imkânlarıyla sınav yerlerine gidemeyecek olan bedensel engelli vatandaşlarımızın sınav yerlerine götürülmesi için araçlar görevlendirildiğini dile getiren Öncül, sınavın yapılacağı her okulun önünde rehberlik amacıyla meslek elemanı bulundurulacağını kaydetti.
Sınavın yapılacağı her okula acil durumlar için bir araç ve personel görevlendirilmesi yapılacağını duyuran Öncül, ayrıca Sağlık Müdürlüğü tarafından ani oluşabilecek durumlar için her okula ambulans görevlendirmesi yapıldığını da sözlerine ekledi.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme