Yaka-Koop'tan berber ve kuaförlere anlamlı plaket

Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperati (Yaka-Koop) 'Bu iş yerinde 18 yaş altı gelin saçı yapılmamaktadır' kampanyalarına verdikleri desteklerden dolayı berber ve kuaförlere plaket verdi.

Yaka-Koop'ta düzenlenen programda konuşan Başkanı Gülmay Gümüşhan, çocuk gelinlerinin önüne geçmek için yaklaşık 3 yıl önce proje yaptıklarını belirterek, projenin kısa sürede büyük ses getirdiğini söyledi. Projenin İzmir, Antalya ve Edremit’te hayata geçirildiğini ifade eden Gümüşhan, “Proje kapsamında imamlar, muhtarlar, sosyal politikalar il müdürlüğü ve halk sağlığı ile işbirliği halinde toplantılar gerçekleştirdik. Yaklaşık 60 köyün taziye evlerinde kadınlarla bir araya geldik. Bunun yanında yine kampanyanın diğer bir ayağı olan kuaförlerle bir araya gelerek, onlardan 18 yaş altındaki çocukların saçlarını yapmamalarını talep ettik. Kuaförlerimizde projemize olumlu bakarak işyerlerine ‘Erken yaşta evlenen çocukların saçlarını yapmıyoruz’ diye yazılar astı. Bizde bu kapsmda bugün kampanyamıza destek veren ve başarılı olan kuaförlerimize plaket ile onore ettik” dedi.
Toplumun farkında olmadan çocuk evliliklerine destek verdiğinin altını çizen Gümüşhan, “Toplum olarak, saçlarını yaparak, gelin arabasını süsleyerek, çeyiz satarak, gelinlik satarak bir yandan çocuk evliliklerine destek veriyoruz. Toplum ve esnaf olarak tepkimizi göstermemiz çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Van Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Veysel Koç ise, iki yıldır konuyla ilgili desteklerini sunduklarını belirterek, “Geçmişte yapılan hataların artık yapılmaması adına bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bu noktada kararlıyız. Çünkü bunlar bizim evlatlarımız” dedi.

Bakmadan Geçme