Van Adliyesinde 'Medya İletişim Bürosu' kuruldu

Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen müzakereler doğrultusunda yargıyla ilgili konularda haber alma hakkının ve sağlıklı bilgi akışının sağlanması amacıyla Van Adliyesi bünyesinde 'Medya İletişim Bürosu' kuruldu.

Van’da, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün genelgesi doğrultusunda, gazetecilerin sağlıklı haber akışını sağlamak ve basına doğru bilgileri aktarmak amacıyla kurulan Medya İletişim Bürosu açıldı. Büronun açılışında gazetecilerle bir araya gelen Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, kamuoyunun daha iyi ve hızlı bilgilendirilmesi anlamında büronun çok yararlı olacağını kaydetti.
Medya İletişim Bürosunun kamuoyuna ve basına sağlıklı bilgi verilmesi için kurulduğunu ifade eden Karişit, “Adalet Bakanlığımız, adliyelerde ‘Medya İletişim Bürosunun’ kurulması kararı aldı. Yargı ile ilgili konularda yargı mensupları açıklama yapsın. Bu açıklamalar genel anlamda yazılı basın açıklamaları olarak yer alacak. Bundaki amaç ise, kamuoyunda bilgi kirliliği oluşmasını engellemektir. Bize gelen genelgede olduğu gibi gerekli olan konularda ve gerektiğinde açıklamalar yapılacaktır. Yoksa her adli olayda açıklama gibi bir durum söz konusu değil. Bizden sürekli bir basın açıklaması beklenilmesin. Çünkü her olaya tepki verme şansımız yok. Bu kapsamda yapılacak açıklamalarda soruşturmanın gizliliği, masumiyet karinesi ön planda tutulacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme