'MİLLETİ ALDATAMAZSINIZ'

Bakan Akdağ, Ferit Melen Hava Limanı'nda Vali Vekili Mehmet Yüzer ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van il teşkilatı tarafından karşılandı. Ardında karayoluyla geniş güvenlik önlemleri altında Çaldıran'a geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, burada ilk olarak Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra ilçe merkezinde yaya olarak bir süre dolaşan Bakan Akdağ, bu sırada vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Vatandaşların doktor ihtiyacı gibi istek ve sorunlarını da dinleyip not alan Bakan Akdağ, ardından Çaldıran Devlet Hastanesi'ne geçti. Çaldıran Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Bakan Akdağ, hastane girişinde doktorlara hastanenin kaç ambulansı olduğunu sordu. Mevcut ambulanslardan birinin eski olduğunu öğrenen Bakan Akdağ, onun hemen değiştirilmesi talimatını verdi.
Gazetecilerin kürtaj ve kadın sağlığı yasa paketi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Bakan Akdağ, "Biliyorsunuz bakanlar kuruluna sunduk. Hem kadınları hem de onların yavrularının lehine birçok iyileştirmeler getiriyoruz. Yakında bunu açıklayacağız" dedi.
Bakan Akdağ, hastaneye girişte kalabalığa hastaneye girmemeleri konusunda uyarıda bulunduktan sonra hastanede  hastaları ziyaret etti. Bakan Akdağ daha sonra Muradiye'ye geçti. Muradiye ilçesinde de hastaları ziyaret etti
ÖZDAL ÜÇER'E TAVRINIZI GÖSTERİN, GEREĞİNİ YAPIN
Çeşitli temaslar için Van'da bulunan Bakan Akdağ, partisinin Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada toplanan partililere seslenen Bakan Akdağ'ın hedefinde yine BDP ve BDP'li Özdal Üçer vardı. Bakan Akdağ, "Bakın bu şehirde bir BDP milletvekili var. Bu kişinin olay çıkarmadığı hafta, ay var mı? Bakın bizim de pırıl pırıl milletvekillerimiz var, neden çıkarmıyorlar? Devletin, Vanlılara hizmet etsin diye gönderdiği doktoru tokatlayıp orada terör estiren bu kişiyi, ben kaç defa meclis kürsüsünden partisine açıkça ifade de bulundum. Tavrınızı gösterin, gereğini yapın diye, seslerini çıkaramadılar. Mahcup mahcup beklediler. Biraz zaman geçince nasılsa üzeri küllenmiştir diye bir uyarı cezası verip işin içerisinden çıkmaya çalıştılar. Ama bilsinler ki ben bu işin peşini bırakmayacağım. Buradan BDP'li yöneticilere sesleniyorum, biz bu milletvekilini uyardık diyerek milleti aldatamazsınız, gereğini yerine getirin" dedi.
BAKAN AKDAĞ'DAN 'DAMACANA SUYU' AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana suyla ilgili üretim tesisi ve satış noktasındaki kirlilik diye konunun iki boyutu bulunduğunu belirterek, "Bu satış noktalarını bakanlığımızın web sayfasından ilan edeceğiz" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'da bulunan Bakan Akdağ, sabah saatlerinde Van Valiliği'ni ziyaret etti. Van Vali Vekili Mehmet Yüzer ve vali yardımcıları Atay Uslu ve Murat Uzunparmak tarafından karşılanan Bakan Akdağ, daha sonra makama geçti. Burada gazetecilerin 'Damacana suyu' ile ilgili sorularını cevaplandıran Akdağ, "Halkın sağlığına zarar verebilecek üretim ve satış yapan firma olursa bunlara hem kanunlarda yazılı olan yaptırımları uygulayacağız hem de vatandaşımıza bunları bildireceğiz" dedi.
Meselenin iki boyutu olduğunu anlatan Akdağ, şöyle konuştu: "Konuya çok iyi vakıf olmak gerekir. Üretim tesisinin kendisindeki kirlilik. O damacanaya su koyan imalathane diyorlar, bizde de halk arasında dolum tesisi deniliyor. Dolum tesisinde kirlilik tespit etmişsek, firmaya gerekli cezayı veriyoruz. Bir de satış noktasında alınan numunenin kirli çıkması var. Satış noktasında kirlilik çıkması, her zaman firmanın kusuru değil. Şimdi bir seriyi inceliyorsunuz, damacananın dolum tesisinde temiz olduğunu görüyorsunuz, ama satış noktasında kirlilik var. O zaman satış noktasındaki depolama problemlerinde bu kirlilik ortaya çıkabiliyor. Bu satış noktalarını bakanlığımızın web sayfasında ilan edeceğiz. Satış noktası kirliliğe yol açmış. Bunları hem bir taraftan takip edip, bir taraftan da vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Su temizliği, su güvenliği hakikaten son derece önemlidir. Son on yıl içerisinde zaman zaman küçük problemler yaşansa da su güvenliği konusunda önemli mesafe aldık. 2002 yılında göreve geldiğimizde tifo yılda 20-30 bin civarında vaka ile karşımıza çıkıyordu. Ama son yıllarda yüzlü vakalarla ifade ediliyor. Su güvenliğini en üst seviyede tutmak için Sağlık Bakanlığı olarak takiplerimizi devam ettireceğiz."
Bakan Akdağ, valilik ziyaretinin ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılacak toplantıya geçti.
BAKAN AKDAĞ'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE "SİLAHI BIRAK" ÇAĞRISI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ülkenin huzurunu bozmaya çalışan eli silahlı terör örgütüne Erciş'ten sesleniyorum. Bu silah kayıtsız, şartsız bırakılmalıdır. Çünkü silahla ve şiddetle Türkiye'de çözülebilecek hiç bir mesele yok" dedi.
Muradiye ilçesinden Erciş'e geçen Bakan Akdağ, Erciş Belediye Başkanlığı tarafından onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. Program öncesi vatandaşlara seslenen Bakan Akdağ, terör örgütü PKK'ya, koşulsuz bir şekilde silah bırakması çağrısında bulundu. Akdağ, "Bu Ramazanın bereketini, rahmetini vesile kılarak bu ülkenin huzurunu büyük ölçüde bozan, bozmaya çalışan eli silahlı terör örgütüne yine Erciş'ten sesleniyorum. Bu silah kayıtsız, şartsız bırakılmalıdır. Çünkü silahla ve şiddetle Türkiye'de çözülebilecek hiç bir mesele yok. Hiç bir mesele silahla dağa çıkarak ve insanları öldürerek çözülemez. Bu ülkede kökeni, ana dili ne olursa olsun, etnik yapısı ne olursa olsun hepimiz birbirimizle kardeşiz. Bu kardeşlik hem inanç temelinde var, hem tarih hem kültür temelinde var. Birlikte bu vatanı bir vatan olarak inşa ettik. Bizim dedelerimiz Çanakkale'de, Allah'u Ekber Dağları'nda, Erzurum'da birlikte şahadet şerbetini içtiler. Biz birbirimizden kız aldık, kız verdik. Şöyle iki göbek, üç göbek ötesine gidin. Kim Türk'lerden kız almamıştır, kim Kürt'lere kız vermemiştir, kim Araplarla evlenmemiştir. Allah için bu namertlik hizmetini Türkiye'nin üstünde hâlâ tüten bir ateş olarak yakmaya çalışanlar, akıllarını başlarına alsınlar. Biz birbirimizden ayrılamayız. Bizi bir birimizden ayıramazlar. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz iş bulsun, aş bulsun, onları everelim. Tertemiz, huzurlu bir şekilde yaşasınlar. Aileler, anne ve babalar olarak başka bir arzumuz yok. Bu mübarek günleri vesile bilerek kardeşliğimizi pekiştireceğiz" dedi.
Güncel gelişmelere değinen Akdağ, "Allah'tan temennimiz odur ki, hem Suriye'deki diktatöryel bakışın, duruşun bir an önce sona ermesi mümkün olur. Bunu bu iftar vaktinde Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Hem de Maymar'daki, diğer adıyla Burma'daki Müslüman kardeşlerimizin çilesi bir son bulsun. Buradan sadece dua etmekle kalmıyoruz. Dünyanın bu işlere 'dur' diyebilecek bütün kuvvetlerine, başta BM olmak üzere, çok yakın bir zamanda depremin vurduğu bu güzel ilçemizden sesleniyoruz" diye konuştu.
Bakan Akdağ, depremlerin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden Erciş ve Van'a gelerek burada hizmet veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Akdağ'a konuşması sonunda Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu tarafından plaket takdim edildi.

Bakmadan Geçme