ÇALIK HOLDİNG'TEN 9 BİN KİŞİYE İFTAR

Çalık Holding her yıl İstanbul'da düzenlediği geleneksel iftar programı yerine bu yıl, Erciş'te Kızılay işbirliği ile iftar yemekleri düzenledi.
20 Temmuz günü Erciş'teki Kızılay Umutkent Yerleşkesi'nde başlayan iftar organizasyonu, dokuz gün boyunca devam etti ve 9 binden fazla kişi ağırlandı. İlk olarak sadece 10 gün için planlanan iftar programı Çalık Holding'in aldığı karar ile 20 gün daha uzatılarak tüm Ramazan ayını kapsayacak. 28 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen iftar yemeğine Kızılay Umutkent  sakinlerinin yanı sıra; Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Holding CEO'su Dr. Berat Albayrak, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Türk Kızılayı 1. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan da katıldı.
Çalık Holding, bu ramazanda örnek olacak bir duyarlılık gösterdi ve beş yıldızlı otellerde iftar yapmak yerine Vanlıların gönül sofrasına misafir oldu. Geçtiğimiz yıl, Van depremi sonrasında Kızılay işbirliğiyle ilk yardım kampanyasını başlatan Çalık Holding, bu yıl toparlanmakta olan Van'a tekrar dikkat çekmek için "İftarımızı Van'da Açıyoruz" kampanyasını başlattı. Bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, iftar ikramlarında kullanılan tüm malzemeler bölge esnaflarından temin ediliyor.
Gönül sofrası 21 gün daha
İstanbul'da düzenlediği lüks iftarlara son verme kararı alan Çalık Holding bu yıl Erciş'te bulunan Umutkent Konteyner Kentinde depremzedelerle birlikte olma kararı aldı. Kurduğu iftar çadırında yaklaşık 10 bin kişi orucunu Çalık Holding'in verdiği iftar ile açtı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da dün Van Erciş'te bulunan çadıra geldi ve iftarını Ercişli depremzedelerle açtı. Duygularını dile getiren Ahmet Çalık "Biz de bu mübarek günlerde ramazan ayında grup olarak İstanbul'da iftarlarımızı yapıyorduk kendi arkadaşlarımızla. Bu sene Vanlı kardeşlerimizle yapmaya karar verdik. Burada olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. Çalık Holding'in iftar çadırına gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Çalık Holding'in hayırlı bir iş yaptığını belirtti.
Çalık Holding geçtiğimiz yıl 7,2'lik depremle sarsılan Van Erciş'teki konteynır kentte yaşayan vatandaşları unutmadığını ramazan ayında da onların yanında olarak gösterdi. Erciş'te bulunan Umutkent Konteyner Kentinde iftar çadırı kuruldu ve 10 gün boyunca günde 900 kişiden yaklaşık 9 bin kişiye ulaşmayı hedefledi. Ercişli depremzedeler de kendilerini evlerinde gibi hissetti ve bu rakam 10 bini çok aştı. Dün akşamki iftar menüsünde kavurma, pilav, ayran aşı, ezogelin çorba ve sütlaç yer aldı.
9'UNCU GÜNDE BİN 400 KİŞİ İFTAR AÇTI
İftarın 9'uncu gününde de bu kez bin 400 kişilik iftar yemeği verildi. Yemekte ATV'de ramazan programı yapan Nihat Hatipoğlu da programını iftar çadırından gerçekleştirdi. Hatipoğlu'nun programında Kuran Kursu'na giden depremzede bir grup çocuk da ilahiler okudu. Hatipoğlu aynı çadırda vatandaşlara ikram edilen sahur yemeğinde de ayrıca sahur programı yaptı.
ÇALIK HOLDİNG İFTAR ÇADIRINDAYDI
Dün geceki iftara Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da katılarak vatandaşlarla birlikte oruç açtı. Ayrıca Sabah Yazarları Şeref Oğuz, Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Sevilay Yükselir de yer aldı. Yemeğin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ da konteyner kente gelerek Ahmet Çalık ve beraberindekilerle Kadın Toplum Merkezi'nde bir süre görüştü. Ahmet Çalık'a burada bir plaket takdim edildi.
BAKAN AKDAĞ "HAYIRLI BİR İŞ"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ Çalık Holding'in hayırlı bir iş yaptığını belirterek "Ne kadar hayırlı bir iş. Allah razı olsun. Gerçekten aslında ramazan bir bereket ve rahmet ayı olması itibari ile bize şunu söylüyor. Sofralarınızı ihtiyacı olanlara açın. Yoksullara açın. Onlarla beraber oturun kalkın. Ramazan varlıklı insanların bir arada zengin iftarlar yapacağı bir ay gibi asla düşünülmemeli. Ne inancımızda ne kültürümüzde bu var. Onun için çok hayırlı bir iş olmuş tebrik ediyorum" dedi.
AHMET ÇALIK "BU YIL VANLI KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE OLMA KARARI ALDIK"
Yemekte konuşan Ahmet Çalık "İftarı Vanlı kardeşlerimizle birlikte yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Van geçtiğimiz yıl büyük bir acı yaşadı. Biz de bu mübarek günlerde ramazan ayında grup olarak kendi arkadaşlarımızla İstanbul'da iftarlarımızı yapıyorduk. Bu sene Vanlı kardeşlerimizle yapmaya karar verdik. Burada olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz." Dedi.
VANLI KARDEŞLERİMİZİ HİÇ UNUTMADIK
Çalık Holding CEO'su Berat Albayrak da "Biz Vanlı kardeşlerimizi ziyarete geldik. Depremin ardından yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen biz hiçbir gün onları unutmadık. Kalbimiz hep onlarlaydı. Kurumsal olarak da İlk iftarımızı da burada yapalım istiyorduk. Allah nasip etti geldik. Çok mutluyuz." dedi.
MANEVİ İKLİMİ TATMAK GÜZEL
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da "Ben Çalık Grubu ile beraber burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Onların iftarlarını biz burada organize ettik. 10 gündür üst üste iftar yapıyoruz. Çok güzel bir ortam. Ben uzun süre Van'da kaldım depremden sonra. Tekrar arkadaşlarımıza kavuştuğum için mutluyum. O felaket dolu günlerden sonra bu güzel günlerde beraber olmak ve manevi iklimi tatmak çok güzel bir şey" diye konuştu.
HEM HAYRINI YAPIYOR HEM DE MÜTEVAZİ ŞEKİLDE VATANDAŞLA ORUÇ AÇIYOR
Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran da "Bu akşam ramazan ayının bir gününde Erciş'te vatandaşlarımızla beraberiz. Hayırsever vatandaşımız, işadamımız Türkiye'nin önemli işadamlarından Ahmet bey sağ olsun hem yapıyor hayrını hem de insanların arasında mütevazi bir şekilde oturup hayrını birlikte paylaşıyor. Hem Ercişliler hem idareciler olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Allah hayrını kabul etsin diyoruz" dedi.
Nihat Hatipoğlu iftar ve sahur programını Van'dan gerçekleştirdi
28 Temmuz akşamı gerçekleştirilen iftar yemeğinde, kampanya çerçevesinde Nihat Hatipoğlu, iftar programını ve onu takip eden sahur programını  Van Erciş'teki iftar çadırından canlı olarak gerçekleştirdi. Bu program sırasında Türk Kızılayı Umutkent Yerleşkesi'ndeki yaşları 7 ila 12 arasında değişen kuran kursu öğrencileri ilahiler söyledi.
Depremden sonra ev bütçesine katkı sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezleri'nde eğitim alan ev hanımları, yine aynı gece kendi el işlerini sergiledi.

Bakmadan Geçme