OKUL TELAŞI BAŞLADI

 

Ramazan Bayramı’nın nedeniyle okul alışverişlerini tarihe erteleyen veliler, 17 Eylül itibariyle başlayacak olan eğitim öğretim sezonu için hazırlıklara başladı. Okula yeni başlayacak olan öğrenciler kadar, sezona hazırlık yapan velileri de telaş sardı. Özellikle 4+4+4 sistemi konusunda vatandaşların beklemede  olduğunu belirten Aydın Ergül adlı veli, "Zamanımızda 5+3 sistemi vardı. Şimdi ise 4+4+4 sistemi getirildi. Bunun ne kadar faydalı olacağını zaman gösterecek. Büyüklerimiz daha iyi bilir. Eğitim ve öğretim önceden planlandıktan sonra uygulamaya geçilmelidir" dedi.

Kırtasiyelere beklenen rağbetin hala yaşanmadığını belirten Kent Kırtasiye sahibi Haluk Bekiroğlu ise, sadece okul öncesi eğitimde bir canlılık yaşandığını söyledi. Deprem nedeniyle kırtasiyelerde de bir belirsizliğin yaşandığını ifade eden Bekiroğlu, "Deprem nedeniyle giden aileler ve öğrenciler geri gelmedi. Yine hasarlı okullarımızın açılıp açılmayacağını bilmiyoruz. Buna rağmen siparişlerimizi verdik. Kazanabiliriz de, kazanmayabiliriz de" dedi.

Okul malzemelerinin pahalı olduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Bekiroğlu, "Okula başlayacak bir öğrencinin toplam vereceği para 200 TL'dir. Bunu da 180 iş gününe böldüğünüzde günde 1 TL'ye denk gelir. Bu da çocuğun her gün lüzumsuz aldığı şeylerin dörtte biri kadardır. Eğitimde tasarruf olmaz. Eğitim ve sağlıkta tasarruf yapmaya kalkarsanız sağlıksız,  bilgisiz, kültürsüz  nesiller yetiştirirsiniz. Zaten okumayan bir toplumuz. Eğitim giderlerinin pahalı olduğunu iddia etmek doğru bir yaklaşım değildir" şeklinde konuştu.

vanhaber, van haber, haber, van

Bakmadan Geçme