YILDIZ'IN AĞLATAN HİKAYESİ

Çocuğu olmayan Vanlı Yıldız Irmak 20 yıl aradan sonra ikiz bebeğe hamile kaldı. İkizlerin doğumuna iki gün kala Van’da deprem meydana geldi. Depremde Yıldız Irmak yıkılan evinin enkazı altında kalarak iki bebeğini kaybetti.  Talihsiz kadın şimdi Aydın’da psikolojik tedavi görüyor.

 

Vanlı depremzede 45 yaşındaki Yılmaz Irmak’ın depremde büyük bir acı yaşadığı ortaya çıktı. Depremin sonrası Kuşadası Güzelçamlı beldesine yerleşen Yılmaz halen turistik bir otelde çalışıyor.

Van depreminde büyük felaket yaşadıklarını kaydeden Yılmaz Irmak, deprem sırasında kendisinin Van şehir merkezinde, eşi 40 yaşındaki Yıldız Irmak’ın ise köyde olduğunu belirterek, “ Hiç çocuğumuz olmamıştı. Eşim 20 yıl üzerine hamile kaldı. İkizlerimin doğumuna iki gün kala deprem meydana geldi ve eşim enkazın altında kaldı ve iki çocuğum da hayatlarını kaybetti ve eşim düşük yaptı. Büyük felaket yaşadık “ dedi. Depremin ardından Kuşadası’na geldiklerini ve Güzelçamlı beldesine yerleştiklerini anlatan depremzede Yılmaz Irmak, burada bir otelde çalışmaya başladığını, 750 TL maaşla, depremi unutmak için sabah 05.00’den, gece yarısı 01.00’e kadar durmadan çalıştığını, eşinin ise bir türlü anlatamadığı deprem felaketi yüzünden Aydın’da psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Yaşadığı felaketi kendisinin ancak çalışarak atlatabileceğine inandığını kaydeden Yılmaz Irmak, “ Ben ve eşim Van merkeze bağlı Pirgarip köyünde yaşıyorduk. Köyümüz Van merkeze 40 kilometre uzaklıkta. Ayrıca, depremin merkez üssü Tabanlı köyü ise bize bir kilometre uzaklıktaydı. Deprem sırasında ben Van şehir merkezindeydim. Eşim ise köydeydi. 20 yıl çocuk hasreti çekmiştik. Eşim tam 20 yıl sonra hamile kalmıştı ve hem de iki gün sonra ikizlerim dünyaya gelecekti. Deprem her şeyimizi aldı, iki katlı evim yıkıldı, eşim de enkazın altında kaldı. Bu sırada ikizlerim düşük oldu ve hayatlarını kaybetti. Eşim büyük bir sarsıntı yaşadı. Büyük acılar çektik ve Kuşadası’na geldik. Güzelçamlı beldesinde bir otelde 750 TL’ye çalışmaya başladım. Hem evimi geçindirmek, hayata yeniden tutunmak hem de depremi unutmak için tüm gücümü çalışmaya ve işe verdim. Sabah 5’de işe gidiyorum, gece yarısı 01’e kadar çalışıyorum. Bu yokluk için de eşim büyük felaket yaşadı. Depremle birlikte kaybettiğimiz ikizlerimizi unutamadı. Aydın’a sürekli olarak psikoloğa gidiyoruz. Şu ana kadar yapılan tedavilerin maalesef bir faydası olmadı “ dedi.

Yaşadığı acı ve felaketler karşısında hiçbir yetkilinin kendilerini arayıp sormadığından dert yanan depremzede Yılmaz Irmak, “ Bizi öldünüz mü kaldınız mı diye soran hiç olmadı. Zaten şu anda yaşamıyoruz. Tüm acılarımı unutmak için sadece  çalışıyorum. Otelde çalışırken, insanlar yiyor, içiyor tatil yapıyor ama benim için kan ağlıyor. İnsanlara durumumu belli etmemek için içinden ağlıyorum “ diye konuştu. vanhaber, van haber, van, haber
yıldız, ikiz, bebek, deprem, dram

Bakmadan Geçme