ABYB VAN ŞUBESİ ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Van Şubesi üyeleri, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar etkinliğini bu yılda kentin önemli turistik bölgesi olan Van Gölü'ne yaptılar.

Van'da, kalabalık kitleler halinde turistik bölgeleri gezerek tanıtan ABYB Şubesi, kentte meydana gelen depremin ardından ara verdiği etkinliklerine başladı. Van'daki ve Türkiye'nin farklı şehirlerindeki bölgelere geziler düzenleyerek hem üyelerinin seyahat etmesine olanak tanıyan hem de söz konusu bölgeleri tanıtmayı ilke edinen ABYB Şubesi, Yeşilsu olarak bilinen Amik bölgesinde iftar etkinliği düzenledi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı etkinlik oldukça güzel geçti. İftar programının okunan türküler ve âşıkların atışması ile renklendiğini ifade eden ABYB Van Şube Başkanı Bişar Ulutaş, "Gazeteciler, yazarlar, şairler ve ozanlarımızın üye olduğu ABYB Şubemiz, her yıl Van'ın ve ülkenin tarihi turistik bölgelerine geziler düzenliyor. Depremden sonra ilk etkinliğimizi iftar programı olarak gerçekleştirdik. Van'da ismi Yeşilsu olarak değiştirilse de halkın Amik olarak bildiği sahilde iftarımızı açtık. Aşık Mehmet Akçay (Çağlari) ve Ozan Kazım Gülle'nin okuduğu türküler ve irticalen yapılan atışmalar etkinliğimizin en renkli görüntüleri oldu. Şairlerimiz Orhan Demirtaş ve Yusuf Alter de davetlilere birer şiir okudu. Üyelerimiz yüzmenin keyfini yaşadılar. İftar mönümüz; Ekrem Babier'in yaptığı güveç, Veysel Engin ve Erdal Aytok ağabeylerimizin yaptığı kuru fasulyeden oluştu. İftar saati gelip çattığında sahilde Bölge Gazetesi Sahibi Cafer Karakoç'un okuduğu ezanla iftarımızı açtık. İftar sonrası semaver çayları içildi ve yeniden türkü dolu etkinlik devam etti. İftar etkinliklerimiz Merkür TV Haber Müdürü Deniz Başdinç'in sunumu ve Orhan An'ın görüntüleri ile pazartesi akşamı izleyicilerle paylaşılacak. Umarım önümüzdeki haftalarda ikinci bir iftar etkinliğimiz daha olur. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Çeşitli yarışmaların da düzenlendiği iftar etkinliğine; Van İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Fahreddin Karakoç, Ak Parti Van Merkez İlçe Yöneticisi Fethi Yıldız, Üsküdar Belediye Başkanı Danışmanı Fikret Geyik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Karapınar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Öğün, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Nuri Acar, İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, işadamları Orhan Sofuoğlu, İbrahim Çelik ve bazı STK temsilcileri de katıldı.

Bakmadan Geçme