YYÜ'DE BİNİŞ GİYME TÖRENİ YAPILDI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde doçentliğe ve profesörlüğe yükselen öğretim üyeleri için‘Biniş giyme töreni’ yapıldı.
Bu yıl ilki düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi düşünülen 1. Akademik Biniş Giyme Töreni’nde 18 profesör 22 doçent binişlerini giydi. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal burada bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Battal doçentliğin ve profesörlüğün akademisyenlerin hayatında bir dönüm noktası olduğunu ve bunun kolay alınan bir paye olmadığını ifade etti. Eskiden doçentlik ve profesörlük kadrolarının geciktiğini kaydeden Prof. Dr. Battal “Artık doçent olan arkadaşlarımızın kadrosunu daha o sınavdayken çıkarıyoruz. Profesörlük süresi dolmuş arkadaşlarımız için daha sürenin dolmasına bir ay kala senatodan kararlarını çıkarıp, yazılarını yazıyor süreleri dolar dolmaz kadrolarını veriyoruz. Bu yaptığımız olması gereken ve hak edilen bir şeydir. Biz ekstra bir şey yapmıyoruz. Üniversitemizde bundan sonra hiçbir arkadaşımız hak ettiği kadro için kapı çalmak zorunda kalmayacak. Kadroların eşit dağılımı problemini de fakültelere, bölümlere, anabilim dallarına bu konuda inisiyatif vererek çözeceğiz. Buradan bir kez daha söylüyorum, herkes bana eşit uzaklıktadır. Hiçbir personelin özlük haklarını çiğnetmeyeceğim” dedi
Depremden sonra çok çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal zamanı doğru kullanarak doğru kararlar verdiklerini söyleyerek depremde en çabuk toparlanan kurumun üniversite olduğunu belirtti.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, son olarak deprem sonrasında üniversitede öğretim üyelerinin çoğunun gideceği yönünde dedikodular çıktığını hatırlatarak, “Bizim arkadaşlarımız bu söylentilerin doğru olmadığını üniversitede kalarak, gece gündüz çalışarak gösterdiler. Bırakın akademisyenlerin gitmesini biz 80 öğretim üyesi aldık. Depremden 5 kat daha güçlü çıktık” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Battal, rektör yardımcıları ve dekanlar tarafından 18 profesör ve 22 doçente binişleri giydirildi.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme