VAN'DA DEV KONSER

Dün Van Belediyesi ile İnsan Hakları Derneği Van Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen dev konserde depremzedeler 4 saat boyunca sahne alan sanatçıların söylediği türkü ve şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendiler.
‘Konser Van’da dayanışma her yerde’ sloganıyla düzenlenen konser Belediye İtfaiye Kavşağı’nda dün yapıldı. Biletleri tüm Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulduğu için ücretsiz düzenlenen konserde, Aynur Doğan, İlkay Akkaya, Metin Kahraman, Nevzat Karakış, Pınar Sağ, Servet Kocakaya, Sevinç Eratalay, Suavi, Yasemin Göksu ve Züleyha gibi önemli sanatçılar yer aldı. Sanatçıların Türkçe, Kürtçe ve Zazaca söyledikleri eserlerine, büyük bölümü üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık eşlik etti. Konserin başlamasıyla birlikte etkili olan yağışa aldırış etmeyen gençler, 4 saat boyunca gönüllerince eğlendiler. Konser, sanatçıların ‘Çav Bella’ şarkısını toplu olarak söylemesiyle olaysız bir şekilde sona erdi.
Konser öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinden yaşanan depremlerin ardından ilk kez böyle büyük bir organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Başkan Kaya, “Alanda toplanan kalabalık belki azdır. Ama şuan Türkiye’de hatta dünyada milyonların gözü ve kulağı bu konserdedir. Buna emin olabilirsiniz” dedi.
Başkan Kaya, düzenledikleri etkinliğe katılan sanatçılara ve maddi ve manevi destek sağlayanlara teşekkür etti.
Konserde elde edileceği gelirin de gıda yardımı olarak değerlendireceği ifade edildi.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme