DEPREM BÖLGESİNDE BİR AİLE DRAMI

Van’da yaşanan depremlerden dolayı duvarları çatlayan ve evlerinden çıkarılacak olan aile, bir yandan da sağlık sorunlarıyla boğuştuklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.
Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra aile dramları yaşanmaya devam ediyor. Selimbey Mahallesi Üçevler 8. Sokak’ta yaşayan

 3 nüfuslu Öztürkçi ailesi, kaldıkları evin duvarlarının çatlaması nedeniyle kara kara düşünmeye başladı.
Babasının mide kanseri ve annesinin de diyaliz hastası olduğunu belirten evin tek çocuğu Fatma, hayırsever vatandaşların yardımıyla geçindiklerini belirterek, “Babam hem mide kanseri hem de kulakları duymuyor. Annem de diyaliz hastası ve haftada iki kez makineye bağlanıyor. Ben de hem belimden sakatım hem de psikolojim bozuk. Durum böyle olunca evde çalışanımız yok. Hayırsever vatandaşların verdiği yardımlarla geçiniyoruz” dedi.
Kaldıkları evin amcasına ait olduğunu belirten Fatma Öztürkçi, “Depremden sonra evin duvarları çatladı. Ayrıca amcam burayı satacağını söylüyor. Amcam burayı satarsa biz nerede kalırız? Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri de ev konusunda bir şey yapamayacaklarını söyledi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şu anda evde bulunan eşyaları da yine hayırseverler verdi. Ev yok, eşya yok ve yiyeceğimiz yok.
Çok çaresiziz. Tek isteğimiz kendimize ait bir evin olması” şeklinde konuştu.
Anne Rabia ve baba Şerif Öztürkçi de tek isteklerinin bir ev olduğunu ve bu konuda devlet büyükleri ile hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme