MOLDOVALI KIZ ALMİRA'NIN İSLAM HEYECANI

Kuzey Kıbrıs’ta aynı otelde çalıştığı Mükerrem Kaya isimli Vanlı gençle tanışan Moldovalı Almira Çatişeva Müslümanlığı seçerek Peygamberimizin annesinin de ismi olan ‘Amine’ adını aldı.
Vanlı Mükerrem Kaya, Kıbrıs’ta aynı otelde çalışan Moldovalı Almira Çetişeva ile 1,5 yıl önce tanıştı. Moldovalı genç kızın az da olsa bildiği Türkçe ile anlaşarak sohbet edip, arkadaşlık kuran Kaya, konuşmalarını, davranışlarını ve düşüncelerini beğendiği Moldovalı kızı ailesine anlattı. Bundan 6 ay önce Kıbrıs’a giderek gelin adayı ile görüşen Kaya ailesi fertlerinin onay vermesi üzerine önceki gün eş adayı Kaya ile birlikte Van’a gelerek düğün hazırlıklarına başlayan Çetişeva, ilk olarak Van İl Müftülüğü’ne giderek İslamiyeti seçti. Dün sabah  saatlerinde Kaya ailesinin bazı fertleri ile müftülüğü gelen Çetişeva, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile birlikte Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu. Çetişeva’ya ‘İhtida Belgesi’ni veren Arvas, ayrıca Kuran’ı Kerim de hediye etti. Arvas, ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla da Almira Çetişeva’ya Peygamberimizi Hz. Muhammed’in de annesinin ismi olan ‘Amine’ adını verdi.
Heyecanlı olduğunu belirten Mükerim Kaya, eşi olacak olan bayanın İslam dinini seçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Çetişeva’nın dinini değiştirilmesi konusunda hiçbir baskısının olmadığını da söyleyen Kaya, “Almira zaten İslam dini ile ilgili bazı araştırmalar yapmış ve bu konuda biraz bilgi sahibiydi. Benimle de tanışınca Müslüman olmak istediğini söyledi ve biz de onun için bugün buraya geldik” dedi.
Türkçe konuşmakta zorlanan Çetişeva, dini nikahta kıyıldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlayacağını belirtti.
Mükerrem Kaya’nın amcası Mevlit Kaya ise durumu öğrendikten sonra Kıbrıs’a giderek Almira Çetişeva ile görüştüğünü söyledi. Kaya, Almira’nın Mükerem’i sevdiği için değil, İslam dinini sevdiği için Mükerrem ile evlenmeyi kabul ettiğini de belirtti.
Kaya ailesi beraberinde getirdiği şekeri de kurum çalışanlarına ikram ettikten sonra müftülükten ayrıldılar.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme