GASSALIK KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Van'da düzenlenen 'Cenaze yıkama ve kefenleme' kursuna bayanlar yoğun ilgi gösterdi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün özellikle Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından kadın cenazelerinin yıkanmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla gassallık (ölü yıkama) kursu açtı. Kayaçelebi Konteynır Kent'te açılan 'Cenaze yıkama ve kefenleme' kursuna çevre konteyner kentlerde kalan kadınlarında aralarında bulunduğu 45 kişi katılıyor. Toplam 8 gün ve 32 saat sürecek olan kurs Kayaçelebi Konteynır Kent  Kadın Kültür Merkezi Eğiticisi Handan Özay ve Van İl Müftülüğü görevlisi Hamide Durmuş tarafından veriliyor.
Kursun açılmasına öncülük eden Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İrfan Öztürkçü, özellikle Van'da yaşanan depremin ardından kadınların defin işlemleri öncesi yıkama ve kefenlenmelerinde bir kısım sıkıntıların yaşandığını, bazı yerlerde yıkama işini yapacak kişi bulamadıklarından dolayı böyle bir kursu açtıklarını ifade etti. Gassallık kursu ile bu sorunu kısmen de olsa ortadan kaldıracaklarını ifade eden Öztürkçü, kadınların İslami şartlara uygun cenaze yıkama işlemlerini öğrendiğini vurguladı.
Kursiyerlere, maket üzerinde yaralı cenazelerin nasıl yıkanıp, kefenleneceği uygulamalı olarak en ince ayrıntısına kadar anlatıldığı kursta eğitimini tamamlayanlara sertifika verileceği vurgulandı. Sertifika alan kadınların, ihtiyaç duyulması halinde hastaneler de görevlendirilebileceği de ifade edildi.

vanhaber,cenaze yıkama,kefen,kurs

Bakmadan Geçme