FAİR PLAY'I HAYATIN İÇİNE KATMAK

                       
Sportoto 3.lig,3.grubun takımlarından Çanakkale Dardelen spor ve Erzurum Büyükşehir belediye spor arasındaki maçla ilgili haberler ilginç ve bir o kadar düşündüren ve gülümsetendi.
Maçın 37.dakikasında ikili mücadelede yerde kalan Çanakkaleli futbolcuyu gören Erzurumlu futbolcular topu taca atarak zorda kalan rakip futbolcunun ayağa kalkıp, oyuna dâhil olmasını sağlıyorlar. Maç taç atışı ile başlayınca yapılan centilmenliğe yanıt olsun diye bu kez Çanakkaleliler topa şut atarak Erzurumsporluların sahasına iade etmek istiyorlar. Ama top falso alarak Erzurum kalesine kayıp gidiyor, kaleci tutmasına rağmen orta hakem kale çizgisini geçti diye gol sayıyor.
Olaya her iki takımın futbolcuları gol değil diye itiraz etseler de hakem kararını çoktan vermiş golü saymıştır.
Bu kez Çanakkaleliler durumu kurtarmak, atılan golü telafi etmek için defanslarını serbest bırakıp, Erzurumlu futbolcuların gol vuruşu yapmasına şans verirler. Top bu ya; ya avuta gider veya ters bir yöne gider ama sonunda Çanakkale sporlular Erzurum2un kendilerine gol atmasını zorda olsa başarmalarını sağlarlar.
Maçın sonucu mu?
Çanakkale Dardelenspor 4, Erzurum Büyükşehir Belediye Spor 3
Haberi okuyunca yüreğim bir ısındı anlatamam... Hani o sıra her iki takımın futbolcuları karşıma çıksa, koşup boyunlarına sarılıp yanaklarından öpeceğim.
Düşündüm de, hayat karşılıklı jestler olmazsa neye yarar değil mi?
Yaşadığımız çevrede, mahallede, köyde, ilçede, kentte, yurtta ve dünyada hayatın içine bir parça fair play katsak ne kavga, ne de gürültü olur.
Yukarıda anlattığım haber tam da "Tavuk suyuna çorba" öyküleri arasında yer alacak kadar güzel.
Düşünsenize... Trafiktesiniz... Bayan sürücüye saniyelik bir geçiş hakkı verseniz rahatlayacak ve yol akışında güçlük çekmeyecek... Bu saniyelik anlayışınızın adı fair playdir.
Dolmuşta, otobüstesiniz... Çocuklu bayan veya yaşlı bir yurttaşa kalkıp yerinizi de verebilirsiniz veya umursamayabilirsiniz de... Yer vermenizin adı hem nezaket hem de fair playdir. Size bilmeden çarpan küçük çocuklara anlayışınızın adı da...
Her sabah bir merhaba ve günaydının adı da fair playdir. Fair playin Türkçesi de hoşgörüdür.
Yani iyiliklere; sözle, niyetle, hal ve tavırlarla sihirli dokunuşun mucize sözcüğü...
Bize karşılıklı sevgi ve saygıyı anımsatan Dardelenspor ve Erzurumsporlu futbolcu kardeşlerimin gözlerinden sevgiyle öpüyorum. Helal olsun onlara!
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme