ERMENİLER AYİN İÇİN VAN'DA

Van Gölü içersindeki adayla aynı ismi taşıyan Akdamar Kilisesi’nde pazar günü 3’üncüsü yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlanırken, ayin için kente gelen Ermeniler ise Gevaş’ta konaklayarak tarihi günün gelmesini bekliyor.
Van'da bulundukları için çok mutlu olduklarını belirten Gayene Gevorgian adlı Ermeni, "Çok eskiden babaannem Gevaş Dereağzı köyünde yaşıyordu. O bize sık sık buraları anlatırdı. Burada olmak çok güzel bir duygu. Ayin anındaki o duyguyu herkes hissedebilir. Ama bizim gibi kimse hissedemez. Hele hele yıllar sonra buralara tekrar gelmek anlatılmaz bir duygudur” dedi.
Ayin için büyük bir katılım beklediklerini belirten Gevorgian, “Bu yıl ikinci defa geliyorum. Geçen yıl buraya gelirken korkularımız vardı. Ancak gelip gördüğümüzde yersiz korktuğumuzu anladım. Tüm arkadaşlarımda aynı düşüncedeler. Buranın sanıldığı gibi tehlikeli olmadığı için bu yıl büyük bir katılım bekliyoruz” dedi.
Akdamar Kilisesi’nin ayine açılmasının çok yerinde bir karar olduğunu da dile getiren Gevorgian, “Biz tüm inançlara ve ibadet yerlerine saygılıyız. Aynı şekilde bizim için çok değerli olan Akdamar Kilisesi için bakanlara teşekkür ediyoruz. Özellikle kiliseye haç takıldığında çok duygulu anlar yaşadık. Ancak bu kadarı yapılabilirdi. Ben tüm yapılanlardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Gevorgian, yetkililerden pazar günü yapılacak ayinde gerek ulaşım gerekse diğer hizmetlerin bedava olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
vanhaber, van haber, van, haber
ayin, ermenistan, ermeni, akdamar adası

Bakmadan Geçme