AKDAMAR KİLİSESİ AYİNE HAZIR

Van'ın Gevaş ilçesindeki Akdamar Kilisesi'nde Ermeniler tarafından bu yıl 3'üncüsü yapılacak ayin için hazırlıklar tamamlandı.
Kilise ve adada incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Atay Uslu, ilgili kurumlarla toplantı yaparak son eksiklikleri gözden geçirdi. Akdamar Kilisesi'nde Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından 9 Eylül 2012'de yapılması düşünülen ayin için Akdamar Adası’nda yapılan son durum değerlendirmesi toplantısına Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Öztürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadirnoğlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, jandarma, emniyet ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, ayin için bir aydan buyana hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Güni, “Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan dini ayinle ilgili bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere Akdamar Adası’nda toplandık. Ayin öncesi son hazırlıklara baktık. Bir aydır valiliğimizin öncülüğünde Gevaş Kaymakamlığı olarak hazırlıklar yapıyorduk. Bugünde, ayin öncesi son durumu ve herhangi bir sıkıntı olmaması adına alınması gereken bütün tedbirler yine yerinde görüldü. Planlamalar yapıldı. Önümüzdeki pazar günü üçüncüsü yapılacak ayin için hiçbir sıkıntı gözükmüyor. Her türlü tedbirler alındı. Güvenlik başta olmak üzere otelcilik, iskeleden gelecek misafirlerimizin taşınması anlamında. Yine Akdamar Adası’nın her türlü bakımı ve temizliği yapılmış durumda. Misafirlerimizi bekliyoruz. Edindiğimiz bilgilerde dini ayine büyük bir katılım olacak. Şu anda otellerimizde yüzde 80-90’lara varan şekilde rezervasyonlar, yine Gevaş’taki konaklama ve yeme içme alanlarında rezervasyonların yapıldığını duyuyoruz. Bu yıl yaklaşık 3 bin misafirimizi Akdamar’da, Gevaş ilçemizde bekliyoruz. Hiçbir sorun gözükmüyor. Olmaması adına da her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, bu yıl ayinin üçüncüsünün düzenleneceğini hatırlatarak, “Pazar günkü ayine ciddi bir katılım olacağını bekliyoruz. Bizde iş dünyası olarak buradayız. Şu anda otellerimizde yüzde 80’lik bir doluluk oranı var. Bizde yurtiçindeki katılımla birlikte bu sayının 5 bin kişi olacağını tahmin ediyoruz. Hem restoranlarımız hem de otellerimiz misafirlerimizi ağırlamaya hazır. 2 günden beri şehir merkezinde bir yoğunluk var. Dini ayin ilin ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Her yıl gittikçe dini ayine ilgili artıyor. Bizde bunu önemsiyoruz. Van’da valiliğimizin başkanlığında, belediyemiz, kurum ve meslek odalarımız birlikte bunu önemsiyoruz. Pazar günü Akdamar Adası’nda tanıtım standı açacağız. Hem tişört, şapka ve diğer materyalleri dağıtacağız” diye konuştu.
vanhaber, van haber, van, haber
akdamar, kilise, ayin, vatso, kaymakam

Bakmadan Geçme