AKP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BEŞİR ATALAY MI?

 

AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili yaptıkları ortak bir açıklamalarının satır aralarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a yönelik ifadeler, vurgular Van’da siyasi kulislerde dalgalanmalara, çeşitli yorumlara neden oldu.  

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Van’da yapılan afet konut kura töreninde yapmış olduğu konuşmada, Van nüfusuna kaydolacağını ifade etmesinin ardından Van milletvekillerinin bu ifadeye ısrarla dikkat çekerek vurgu yapmaları ve  “Sayın Atalay’ı Van nüfusunda ve Van’da görmekten her zaman büyük onur duyacağımız gibi, AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir ayrımcılığa yer vermeksizin hız kesmeden devam eden hizmetlerin önümüzdeki dönemde yerel yönetim seçimleriyle beraber Van için büyük bir şans olacağının da farkındayız” açıklamaları Ak Parti tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın gösterileceğinin ilk işareti olarak yorumlandı.  

Üzerinden henüz bir yıl geçmeden TOKİ tarafından yapılan 3 bin 200 adet afet konutunun kuralarının çekildiği ve şimdiden taşınma hazırlıklarının başladığı ifade edilen açıklamada, “Aylardır konteynırlarda ve il dışında ikamet eden Vanlılar yeniden sıcak bir yuvaya ve huzurlu bir ortama kavuşuyorlar. Kura çekimi esnasında bu heyecana ortak olmanın mutluluğunu bizlerde yaşadık. Binlerce deprem konutunun bu kadar kısa sürede yetişmesi tarihi bir rekor ve ilk olmakla beraber büyük bir kararlığın ve hizmet seferberliğinin gelmiş olduğu noktayı göz önünde tutmak adına son derece önemlidir. Aylardır yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmaların kalıcı meyvelerini verdiğini görmek daha büyük ve yeni projeler adına umudumuzu arttırmaktadır. Ancak bilindiği üzere son dönemlerde yoğunlaşan terör olayları memleketimizin imajında ve kalkınmasında uzun yıllar boyunca onarılması gerekebilecek bir hal almış bulunmaktadır. Şiddetin ve şiddete dayalı siyasetin bu yöreye verdiği zararları, önüne çıkardığı engelleri yıllardır yaşayarak görmekteyiz. Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay, konut kura töreninde yapmış olduğu konuşmada önemli mesajlar vererek, Van nüfusuna kaydolacağını ifade etmiştir. Türkiye’nin yekvücut olarak Vanlı olduğu bir dönemin ardından Sayın Atalay bizlere de önemli bir çağrıda bulunarak bu güzel ülkeye daha sıkı bağlanmamız ve Türkiyeli kimliğimizle bu ülkenin eşit ve hür yurttaşları olarak ülkemizin geri kalanındaki yurttaşlarımızla daha sıkı sarılmamız gerektiğinin önemini vurgulamıştır. Başbakan Yardımcımız Sayın Atalay’ı Van nüfusunda ve Van’da görmekten her zaman büyük onur duyacağımız gibi, AK Parti hükümetleri döneminde hiçbir ayrımcılığa yer vermeksizin hız kesmeden devam eden hizmetlerin önümüzdeki dönemde yerel yönetim seçimleriyle beraber Van için büyük bir şans olacağının da farkındayız.
Van’ın asil ve kadirşinas halkı olarak bizleri zor günlerimizde yalnız bırakmayan başta 72 milyon yurttaşın hassas yüreği ve devletimizin şefkatli eli ile inanarak ve çalışarak eşgüdüm içinde neler yapıldığını ve yapılabileceğini bugün daha net gözlemlemekteyiz. Büyükşehir olan bir Van’ı hak etmediği şiddet ve baskı siyasetinin içinden çıkarıp, AK Parti’nin büyükşehir yerel yönetimleri vizyonuyla uyumlu olarak hemşehrisinin ve esnafının huzurlu olduğu, yatırımcısının kaçmadığı, müteşebbisinin cesur olduğu, günlük yaşamın kabusa dönüşmediği, insan odaklı bir anlayışı yerleştirmenin Van için büyük bir fırsat olduğunu belirtmek isteriz. Bir özeleştiri yapmak gerekirse AK Parti’nin insan odaklı siyasetinin bir parçası olan yerel yönetimler vizyonumuzun Van’daki eksikliğini fazlasıyla hissettik. Bu zor süreçte ihtiyacını duyduğumuz birlikte çalışma kültürünün tüm çabalarımıza ve çırpınışlarımıza rağmen mevcut yerel yönetimle bir sinerjiye dönüşememesi karşısında üzülmekten öteye geçemedik. Bizler depremlerle sarsılan hemşehrilerimizin dertlerine derman aramaya çabalarken, vicdanın yerini ideolojinin sertliğinin almış olmasına şahit olmanın ve bu noktada çaresiz kalmanın derin üzüntüsünü de bir arada yaşadık. Van’ı bekleyen güzel günler var. Bugünden sonra hep birlikte Van’ı sadece Vanlıların değil 72 milyonun Van’ı yapmak durumundayız. 72 milyonun hakkını üzerinde taşıyan Van’ın milletimizin kardeşliğine, ayrılmazlığına ve ortak geleceğine yakışır bir tutum içerisinde olacağına dair en ufak bir şüphe dahi taşımamaktayız. Unutmayalım ki Van artık Türkiye’nin vicdanıdır ve Vanlılar da ipotek altına alınamayacak kadar güçlü bir vicdana sahiptir.
Tüm hak sahibi hemşehrilerimize yeni konutlarının hayırlı olmasını diler, bizlere göstermiş olduğunuz teveccühle Van’ımızın aydınlık ve müreffeh geleceği için çalışmalarımıza canla başla devam etmekte olduğumuzu sizlerle paylaşmak isteriz” denildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY KİMDİR?

Van depreminde Van’a sürekli olarak gelen, deprem   koordinasyonunu bizzat yöneten,  Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği ‘nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Beşir  Atalay 1947 yılında Keskin'de doğdu.

1959 yılında Keskin Atatürk ilkokulunu, 1962 yılında Kırıkkale ortaokulunu ve 1965 yılında Kırıkkale Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun oldu. 1971 yılında Avukatlık Stajını tamamladı.

1972 yılında burslu olarak okuduğu İçişleri Bakanlığında bir süre görev yaptı.

1972 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, İşletme Fakültesinde Sosyoloji Bilim Dalı Asistanı olarak göreve başladı. 1976 yılında doktorasını tamamladı.

1978-1979 yılları arasında ABD, Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak görev yaptı.

1983 yılında Sosyoloji Doçenti ünvanını aldı.

1985-1992 yılları arasında, Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Planlama Daire Başkanı olarak görev yaptı.

1992 yılında Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinde bulundu. 1992 Yılı sonunda, yeni kurulan Kırıkkale Üniversitesi'ne kurucu Rektör olarak atandı ve 5 yıl üniversitenin kuruluş çalışmalarını yürüttü. 1997 yılı sonunda emekli oldu.

1998 yılında, Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR)'ı kurdu ve beş yıl süreyle koordinatörlüğünü yürüttü.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Temmuz 2007 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den Ankara Milletvekili seçildi.60. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Milletvekili seçildi. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

 vanhaber, van haber, van, haber
açıklama, millet, ak parti, vekil

Bakmadan Geçme