ATACAN'DAN VELİLERE ÇAĞRI

Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, geçtiğimiz yıl meydana gelen depremden hasar gören ve yapımı halen devam eden bazı okulların eğitim öğretim yılına yetişmemesi durumunda görev verilmesi halinde taşımalı eğitime hazır olduklarını söyledi.
Eğitim öğretim yılına kısa bir süre kalırken, yapımı süren okulların birçoğu ise yeni döneme yetiştirilmeye çalışılıyor. Açıklamalarda bulunan Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, geçtiğimiz yıl Van'ın kötü bir dönem geçirdiğini hatırlattı. Bu felaketten servis şoförlerinin de nasibini aldığını ifade eden Atacan, mağduriyetlerini, sıkıntılarını Vali Münir Karaloğlu ile Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'ı ziyaret ederek dile getirdiklerini söyledi. Atacan, " Deprem sonrası taşımalı eğitim ile birlikte servis şoförleri büyük bir sıkıntıdan kurtarıldı. Deprem döneminde açılan okullarla birlikte taşımalı sistem sayesinde çocuklarımızı okullarına götürüp getirdik. Bu yıl da devletimiz bütün imkanlarını kullanarak hasar gören, yıkılan ve yıktırılanların yerine yeni okulların yapımına başladı. Okullarımızın çoğu eğitim öğretim yılına yetişecektir. Ama yetişmeyen okullarımızın olması durumunda taşımalı eğitim için biz yine göreve hazırız" dedi.
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte velilerin hassas davranmalarını isteyen Mümtaz Atacan, "Velilerimiz çocuklarını hangi kooperatif şoförüne veriyorsa o insan hakkında her türlü bilgiye sahip olmalıdır. Sözleşmelerini mutlaka yapsınlar. Çünkü korsan servis taşımacılığı yapan insanlar her ilde olduğu gibi burada da mevcuttur. Biz de bu konuda büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Bütün şoförlerimiz Servis Şoförlüğü Yönetmeliğine göre şoförlük yapmaktadır. Yine yönetmelik çerçevesinde eski araçlar kullanılmamaktadır. Yönetmeliğe göre en az 10 yaşı bulan eski araç barındırmıyoruz. Şoförlerimiz yine hepsi sertifikalı şoförler. Sertifikası olmayan arkadaşlarımız için de ilgili kurumlarla görüşerek, açtırdığımız kurslara yönlendiriyoruz. Öğrencileri taşıyan servis şoförlerin eğitimleri konusunda hassasiyetle durmaktayız. Kazaların meydana gelmemesi için sürekli şoförleri uyarıyoruz. Her eğitim öğretim sezonunun başında sürücülere yönelik eğitimler düzenliyoruz. Şoförlerimiz bu konuda duyarlı ve hassastır. Tüm şoförlerimiz kendilerine teslim edilen çocukları dikkatli ve dürüst bir şekilde evden okula, okuldan eve taşıyor. Her dönemde sorunların yaşanmaması bizlere mutluluk vermektedir" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme