Dondurucu havada elektrik arızasını giderme çalışması

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı ve fırtınalı nedeniyle hasar gören Enerji nakil hatlarındaki onarım çalışmaları dondurucu soğukta devam ediyor.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının şebekede oluşturduğu hasar nedeniyle hizmet bölgesindeki bazı noktalarda enerji kesintisi yaşandığı belirtildi. Özellikle şiddetli fırtına nedeniyle hatların üzerine devrilen ağaçlar ve uçan çatıların birçok noktada iletken kopması, direk devrilmesi gibi arızalara neden olduğu ifade edilen açıklamada, “Can güvenliğinin sağlanması için yere düşen iletkenlerin onarılmasına veren şirketimiz, tüm imkan ve kapasitesi dahilinde seferber olmuştur” denildi.
Van’da yaşanan kar yağışı ve olumsuz ağır hava şartları nedeniyle özellikle kırsalda bulunan şebekelerde direk devrilmesi, iletken kopması ve travers kırılması gibi büyük hasarların meydana geldiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
“Söz konusu arızalar nedeniyle yaklaşık 150 köyümüz enerjisiz kalmıştır. Özellikle Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı köylerde oluşan arızaları gidermek için ekiplerimiz gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin koordine edilmiştir. Ekiplerimizin olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda 130 köyümüze enerji verilebilmiştir. Enerjisiz kalan 18 köyümüze hedeflenen sürede enerji verilememesinin en önemli nedeni ise ulaşım sorunudur. Van ilinde enerjisiz bulunan köyler; Özalp ilçesine bağlı Sağmalı, Hacıali, Çırak, Bodurağaç, Yarımkaya, Aşağı Akçagöller, Yukarı Akçagöller, Şemsettin ve Kalecik köyleri. Tuşba ilçesinde ise Akçit, Akbulak, Sürüyolu, Dağören, Akçaçay, Otlakbaşı, Esenkoç, Kelle ve Kuşçu köyleridir. Özalp ve Tuşba ilçelerine bağlı bulunan ve halihazırda elektriksiz olan 18 köyümüzü de mümkün olan en kısa sürede enerjilendirmek için ekiplerimiz tüm imkan ve kapasitesiyle çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.”
Hakkari’de de elektrik kesintisinin yaşandığı ifade edilen açıklamada, “Hakkari merkez Merzan Mahallesi Merga Büte Yaylası civarında 2x3 477 MCM enerji nakil hattında bulunan direğin şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hasar görmesi sonucunda Hakkari merkez ve köyler, Çukurca merkez ve köyler enerjisiz kalmıştır. Ekiplerimiz oluşan arızaya anında müdahale etmiş, olumsuz hava şartlarına rağmen gayretli çalışmalarını sürdürmüş ve tüm yerleşim birimlerimizin enerji sorununu çözmüştür. Vatandaşlarımızın olağanüstü koşullarda tüm imkan ve kapasitemizle çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ve enerji sürekliliği sağlamak için seferber olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme