B.VANSPOR EVİNDE OYNAYACAK

Rıdvan Can

Depremler sonrası evine dönen Belediye Vanspor bir sezon sonra kendi sahası ve seyircisi karşısında, ilk maçına çıkmanın heyecanını yaşıyor. B. Vanspor günde çift çalışma ile ilk maçından galibiyetle ayrılmanın hazırlıklarını yapıyor.

2011 yılında Van’da meydana gelen depremlerde ağır hasar gördüğü tespit edilerek AFAD tarafından yıkılması istenilen ve bütün spor etkinliklerine kapatılan Atatürk Şehir Stadyumu yıkılan açık tribünlerin yerine portatif tribünler ile bir  yıl  sonra evinde  ilk maçına  hazırlanıyor.  Maç gününe kadar portatif tribünlerin yapımının tamamlanması ve TFF tarafından seyirci alınmasına izin verilmesi durumunda Belediye Vanspor Tekirova Belediyespor maçını yaklaşık  2 bin  taraftarı   karşısında  oynayacak.

Öte taraftan en son Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katıldığı 4. Ak Parti Van İl Kongresinin yapıldığı,  ancak katılımcıların tribünlere alınmadığı yıkım kararı verilen Atatürk Şehir Stadyumunun geleceği ile ilgili belirsizlik de devam ediyor.  Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile  Van’a  yapılması beklenen 30 bin kişilik, stadyuma çevrilirmiş  durumda

SOYUNMA ODALARI SAHA DIŞINDA

Stat ile ilgili yıkım raporu sonrası çalışmalara başlayan Van Belediyesi kendi imkanlarıyla açık tribünleri yıkarak,  tribünlerin yerine 75.yıl stadının çelik tribünleri taşıyarak 2000 seyirci kapasiteli  tribün yapıyor.  Tribün yapım çalışmalarının B.Vanspor Tekirova Belediye spor maçına yetiştirilmesine çalışılıyor.   Futbolcu ve hakemler maça yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan 75. Yıl Stadyumuna ait soyunma odalarında hazırlanacaklar. Futbolcu ve hakemler Atatürk Şehir Stadyumu’na körüklü bir geçit içinde ulaşacaklar.

VANSPOR 10 TRANSFERLE YENİLENDİ

Kırımızı-siyahlı ekip,   bu sezon zorlu geçecek bir maratona daha başlıyor. 9 Eylül 2012 Pazar günü kendi evinde ilk maçını Tekirova Belediyespor’la oynayacak.  B. Vanspor kadrosunu yenileyerek yaklaşık 10 yeni transferle hedefini şampiyonluk olarak belirledi.  Kulüp yönetimi B.Vanspor”un son yıllarda yaşanan kötü imajını silmek ve yeni bir başlangıç yaparak sezonu şampiyon olarak bitirmeyi amaçlıyor.

HEDEF ESKİ BAŞARILARI YAKALAMAK

Yeni transferlerin yanı sıra, Vanlı birçok futbolcunun da yer aldığı takımın başında bu yılda Teknik Direktör İbrahim Tolgay Kerimoğlu ve ekibi bulunuyor. 3. lig birinci grubun en önemli takımlarından biri olan B.Vanspor, bu sezon daha çok taraftar desteğini yanında görmek istiyor. 12. adam olarak bilinen taraftarlarla el ele verip bir üst lige çıkmanın mücadelesini verecek olan B.Vanspor’un hedefi eski şanlı, başarılı günlerine yeniden dönmek ve hak ettiği yere gelmek. 

HAZIRLIK MAÇLARINDA YÜZÜ GÜLMEDİ

Bolu ve Kızılcahamam’da iki ayrı kamp  sonrası  Van’a dönen B.Vanspor pazar günü oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Bolu ve Kızılcahamam kamplarında yaptığı hazırlık maçlarında oldukça kötü performans sergileyen,  gol  sorunu  yaşayan  B.Vanspor oynadığı 7 karşılaşmadan galibiyet yüzü göremeden kamp dönemini kapatmıştı. . B.Vanspor hafta sonu Tekirova Belediye maçında nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyor.

  vanhaber, van haber, van, haber
b. vanspor, maç, hazırlık, bolu, kızılcahamam

Bakmadan Geçme