DERSHANELERE İLGİ AZALDI

Van’da 23 Ekim ile 9 Kasım tarihlerinde yaşanan iki büyük deprem ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demeçlerinin ardından dershanelere olan ilginin azaldığı belirtildi.
İki büyük deprem ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Dershanelerin kapatılıp okula dönüştürülmesi' ile ilgili demeçlerinin dershanelere olan rağbeti yarı yarıya düşürdüğünü söyleyen Uğur Dershanesi Müdürü Celal Lenk, “Dershaneciliğin şu anki konumu değerlendirildiğinde, Türkiye geneli ile Van’daki durumu ayrı ayrı ele alınmalı. İlimizde yaşanılan felaketten dolayı tek ham maddesi insan olan dershaneler, insan göçünden dolayı bir anda yok olmanın eşiğine geldi. Valiliğimiz tarafından alınan önlemlerle birazcıkta olsa ayakta kalabildik. Aynı tarih itibari ile bakıldığında şu anki kayıt sayıları geçen yıla göre nerdeyse yüzde 30-40 oranında düşüş göstermiştir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın demeçlerinin dershanelere kayıt yapacak olan kitlenin de kararsız kalmasına sebep olduğunun altını çizen Lenk, “Birçok aile halen bu durumun netleşmesini beklemektedir. Bu söyleme binaen bakanlık tarafından Türkiye’nin 81 iline gönderilen raporların sonucu göstermektedir ki dershanelerin okula dönüşmesi bu süreçte imkansız gibi gözükmektedir" dedi.
Yaşanılan deprem felaketine rağmen öğrencilere hizmet sunmaktan asla vazgeçmediklerini ifade eden Lenk, “Felaketten sonra bulunduğumuz binanın il afet raporlarına göre az hasarlı olduğu bildirildiği halde bizler özel bir mühendislik firmasına binanın deprem performans analizini yaptırdık. Binaya burada eğitim öğretim verilmesinde ‘her hangi bir sakınca yoktur’ raporu verilmesine rağmen, binamıza güçlendirme yapıp 25 Şubat 2012 tarihinde tekrar eğitimimize başladık. Türkiye’de 186 şubesi bulunan Uğur Dershaneleri yaşanan felaketin ardından Vanlı öğrencilere kapılarını açmış ve 876 öğrencimizi bu şubelere yerleştirmiştir. Hiçbir öğrencimiz gittiği şubeye her hangi bir ücret ödememiştir” diye konuştu.
Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) 2013’ten itibaren kaldırılmasının dershaneleri olumlu yönde etkileyeceğini ifade eden Lenk, “Yarışın olduğu her yerde birilerinin diğerlerinden daha önde olması isteğinden dolayı bu yarışa daha iyi hazırlanma adına insanlar tüm imkanlarını kullanacaklardır. SBS’nin kalkması ile bu yarış bitmiyor, aksine planlanan şey okul başarılarına göre bu öğrencileri liselere yönlendirmek. Hal böyle iken sadece 8. sınıfta dershane düşünen veliler, okul başarıları artsın diye öğrencilerini daha erken dershanelere kaydedeceklerdir" şeklinde konuştu.
vanhaber, van, haber, van haber
sbs, dersane, sınıf, öğrenci, öğretmen

Bakmadan Geçme