VAN'IN ASIL SAHİBİ BİZİZ

Vansesi Özel
Ankara Van Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği'nin birlikte organize ettikleri "Van'ın Dünü, Bugünü, Yarını" ana temalı Panel, sivil toplum örgütleri ve vatandaşları bir araya getirdi.
Van 100. Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediye Başkanlığı, Erciş Ticaret Odası Başkanlığı'nın da katılım sağladıkları Panel sonrası, Van'lı sanatçı Mustafa Göral'ın "Anadolu'dan Esintiler" resim sergisinin açılışı yapıldı.
İdris Ortakaya "Van'ın asıl sahibi biziz"
Panel öncesi katılım sağlayanlara verilen "van kahvaltısı" sonrası, Ankara Van Kültür ve Dayanışma Derneği'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladığı "Van Depremi" belgeselinin izlenmesinin ardından söz alan Başkan İdris Ortakaya "Van'ın asıl sahibi biziz" dedi.
Van'ı temsilen katılım sağlayacaklarını ifade eden kurum ve kuruluşların panel'de bulunmamalarının üzüntü verici olduğunu belirten Ortakaya, "hizmetin esas noktasında olanların, bizleri, vatandaşları yapılanlar hakkında bilgilendirmelerini isterdik. Toki'nin yaptığı çalışmaları şu an itibariyle hangi aşamada, anlatmalarını isterdik. Ancak görünen o ki, Van'ın asıl sahibi biz, sivil toplum kuruluşlarıyız. Van'ın asıl sahibi, biziz" diye konuştu.
"Van'a ilk günden beri sahip çıkan Başbakanın yanlış bilgilendirilmesi sonucu bugün Van hala bir enkaz yığınından ibarettir. Yardımların istenilen şekilde dağıtılamaması, dağıtımdaki nemalazımcılığın bir göstergesidir" şeklinde konuşan Ortakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün burada Van için yüreği yananların bir araya gelmesi, Van'ın sahibinin belirlenmesi açısından önemlidir. Van'ın sahibi biziz, bizleriz. Van için verilen sözlerin hayata geçmesi en büyük temennimiz. Van esnafı perişandır. Talep ettiği krediler "binbir bahane öne sürülerek" verilmemektedir. Geçmişte çekiniz, senediniz yazılmış, diye talepler geri çevrilmektedir. Burası afet bölgesi… Neyimiz var ki, neyin hesabını istiyorlar, anlamak mümkün değil… Başbakanımıza sesleniyorum… Bizi ancak siz duyarsınız… Sizi yanlış bilgilerle donatanlar, Van'a, Vanlıya hizmet etme noktasında hepimizi yanıltıyor. Yeni teşvik yasasında Van'ın 6. Bölge kapsamına alınması yatırımların önünü açacak diye düşünüyorum. Bir an önce yatırımlar artmalı ki, Van'a dönüş başlasın… Van, yine o eski günlerine kavuşsun"
Zafer İzgi "7.2 sadece Van'ı değil, 72 milyonun yüreğini yaktı"
Ercişliler Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi de yaptığı konuşmada, depremin hayatımıza etkilerini gündeme getirirken "7.2 sadece Van'ı değil, 72 milyonun yüreğini yaktı" dedi.
150 bin nüfuslu Erciş'in, deprem sonrası boşaldığına dikkat çeken İzgi, "Bu dağılan nüfusu tekrar toparlayabilmemiz için hepimiz elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edebilirsek, başarma şansımız yüksek… Yeni yatırımlarla, Van ve Erciş'ın eski konumuna kavuşmasında, bizler hazırız. Sivil Toplum Örgütü olarak devletimizin kapısını çalacağız, her konuda desteğini alacağız" diye konuştu.
"Van'ın Dünü, Bugünü ve Yarını"Paneline vatandaşlar büyük ilgi gösterdi…
Van'a dönüş yolunda önemli bir adım olan "Van'ın Dünü, Bugünü, Yarını" Paneli'ne sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine tüm Vanlıların katılım sağladığı Paneli, Van 100. Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yakup Akgül yönetti. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Kantarcıoğlu, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Sayıştay 4. Daire Üyesi Cavit Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Abdülmenaf Turan'ın panelist olarak katıldıkları etkinlik sonrası Van'lı sanatçı Mustafa Göral'ın "Anadolu'dan Esintiler" resim sergisi açıldı.
VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme