MEMURLARDAN HÜKUMETE ÖNERİ

Memur Sendikaları Konfederasyonu Van İl Temsilciliği üyeleri, hükumete ‘İlk toplu sözleşme, memurlara teşvik paketi olsun’ önerisinde bulundu.
Memur-Sen üyeleri, Milli Piyango Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan çadırlarında bir basın açıklaması yaptı. Açıklama Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanma Sekreteri Orhan Bedir tarafından okundu. Bedir, toplu sözleşme hakkının, Memur-Sen’in bir zaferi olduğunu söyledi. Toplu görüşme sürecinde, talepleri ileten, ancak düzenlenen çalıştaya bile katılma ciddiyetinden uzak bazı konfederasyonlar, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışında olduğunu belirtti. Bedir, 12 Eylül referandumu öncesi toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine koyduran, referanduma destek veren tek konfederasyon Memur-Sen olduğunu hatırlatarak, “Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyen yine Memur-Sen'dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır. Hükümet, 2003, 2006, 2009 ve 2012 yıllarında sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koymuştur. Türkiye ekonomisi bugün, dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisidir. Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz” dedi.
“ENFLASYONU EZEN BİR MAAŞ İSTİYORUZ”
Artık enflasyona ezilen değil enflasyonu ezen bir maaş istediklerini de dile getiren Bedir, “Maliye Bakanlığı, her yıl müzakereler öncesi önereceği rakamı bir gazete aracılığıyla duyurma geleneğini sürdürerek, bu yıl da 3+3 gibi komik bir zam artışından söz etmiştir. Maliye Bakanlığı, şunu bilmelidir; kanun hükmünde kararname dönemi kapanmıştır. Memurlar şeffaf bir şekilde toplu sözleşme yapacaktır. Siyasetin ve bürokrasinin söylediği değil, toplu sözleşme masasında söylenen söz geçerli olacaktır. İlk toplu sözleşme üst düzey bürokratlarla diğer kamu görevlileri arasındaki makası daraltmalıdır. Artık enflasyona ezilen değil enflasyonu ezen bir maaş istiyoruz. Emekli milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı karşısında bizim taleplerimizin ne kadar makul olduğu görülecektir” şeklinde konuştu.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme