Komşuluk hakkı gözetmek!

Komşuluk hakkı gözetmek!
Van'da deprem konutlarının dağıtımı için geri sayım başladı.
Van'ın kuzey doğusundaki Kalecik ile Güneydoğusundaki Edremit ilçesinde yapımı sürdürülen binlerce konut için kura çekimi yapılacak.
Kura çekimi için akılcı bir yöntem devreye konacak. Bu yöntem, yeni yaşamları alanları için ciddi bir gerilim yaşayan Vanlıları rahatlatacak, yıllarca bir arada yaşadıkları komşularından koparılmayacaklar.
Yani Kalecik mevkiine yakın yerleşim alanlarında depremde konutlarını yitiren Vanlılara ve Edremit'e yakın oturan mahallelerin sakinlerine kura çekiminde komşuluk hakları gözetilerek işlem yapılacak. Bu uygulamalarla tanıdık komşuların ayrı mekânlara düşürülmemesi amaçlanıyor.
Bilindiği gibi Van ve çevresinde dağlar, Ekim ayı itibarıyla kar alır ve havalar hissedilir biçimde soğumaya başlar. Konut kuraları için Eylül ayında hummalı bir faaliyet yürütülecek, kış iklimi bölgeyi etkisi altına almadan çadır ve konteynırlarda yaşayan depremzedeler sıcak yuvalarına kavuşacak.
Kuraları çekilecek konutlar için tüm eksikler giderildi. Oturmaya uygunlukları son kez incelendikten sonra anahtarları hak sahiplerine sunulacak.
Deprem sonrası Van için seferber olan, yüreğini koyan herkese Vanlı yürekten müteşekkir.
En büyük dilek ise adaletli kura çekimi!
Türkiye elbirliğiyle büyük bir yarayı iyileştirmek için ayakta. Yerleşim işlemleri bittikten, insanlar geçici çadırlardan ve meskenlerden deprem için yapılan konutlarına göç ettikten sonra ortaya çıkacak görüntüler şüphesiz ki mutluluğun resimleri olacak.
Yürekten hayırlı olsun diyorum!

vanhaber, van haber, van, haber

Bakmadan Geçme