HAFIZLAR DERNEĞİNDEN ÇAĞRI

İlhan Siyahtaş
Evrensel Hafızlar Derneği Van Şubesi (EHAD) Van'da Hafızlara-Erkeklere-Bayanlara ve çocuklara ayrı ayrı kategorilerde ücretsiz Hafız dinleme, Tecvit, Talim, Sahih Okuma, Arapça kursları başlattı. EHAD arzu eden vatandaşları Şerefiye Mahallesi İrfan Baştuğ Caddesi Faruk Levent İş Merkezi A Blok Kat:2 No:24 adresine bekliyor.
Kuran-ı Kerime hizmet etmek aşkıyla yola çıktığını ve bu amaç doğrultusunda gönüllülük esasına göre faaliyetler yapıldığını belirten  EHAD  çalışmaları  arasında:
" Kur'an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek.
" Öncelikli hedefimiz Kuran-ı Kerim'i tadili erkâna göre sahih okuyamayanlara Kuran-ı Kerimi Sahih okuma dersleri (Tecvid-Kıraet-Talim-Tashih-i Huruf-Sıfat-ı Huruf-Maharic-i Huruf) dersleri vermek.
" Ortaöğretim, Lise, Üniversite, Açık öğretim okuyan ve üniversiteye hazırlık yapan hafız öğrencilere takviye dersleri vermek.
" İmam hatip mezunu olan hafız öğrencileri yeterlilik sınavına hazırlamak
" Hafız olan kardeşlerimizin bir araya toplanmasını sağlamak böylece hafızlara verilen öneme dikkat çekmek
" Hafızlar için motivasyon seminerleri, Kuran Ziyafetleri, Hafızlık Yarışmaları öncelikli sosyal faaliyetler ve etkinlikler yer alıyor.
Evrensel Hafızlar Derneği Van Şubesi'nin Eğitim Komisyonu, Kuran Kursları Komisyonu, Müesseseler komisyonu, Hanımlar komisyonu gibi 10 komisyonu bulunuyor.  Her komisyon ayrı bir başkan tarafından yönetiliyor.
EHAD hanımlar komisyonu özellikle bayan hafızlar üzerine yoğunlaşarak hafızlıkları devam edenlerin ve hafızlığı bitirenler için tecvit, talim ve hafız dinleme dersleri düzenleniyor. Hafız olmayan hanımlar  için ise sahih okuma dersleri yapılıyor.
EHAD Van Şubesi yöneticileri Van halkına çağrıda bulunarak Kuran'ın  duvarlardan indirilmesini, başucu kitabı yapılmasını istedi. Kuran-ı Kerime sahip çıkılması ve Kuran-ı Kerimi en güzel şekilde öğrenilmesi için dernek olarak kapılarının herkese ücretsiz olarak açık olduğunu ifade eden EHAD yöneticileri "Kuran-ı Kerimi hayatımıza tatbik edelim, Kuran-ı Kerimi öğretelim, öğrenelim Kuran-ı Kerimi en güzel şekilde anlayalım ve anlatalım, sorunlarımızı Kuran-ı Kerim ile çözelim ve Kuran-ı Kerimle kardeş olalım. Bu  amaçla arzu eden bütün din kardeşlerimizi Şerefiye Mahallesi İrfan Baştuğ Caddesi Faruk Levent İş Merkezi A Blok Kat:2 No:24 buklunan  dernek adresimize bekliyoruz. "  dedi..
Evrensel Hafızlar Derneği Kur'an-I Kerim Dersleri Saatleri ise şöyle; Hafta İçi Hergün  07.00-11.00 Saatleri Arası Hafızlara Yönelik Dar'ul Kura Hafız Dinleme Dersleri
Hafta İçi Her gün 13.00-15.00 Saatleri Arası Halka Açık (Erkeklere Yönelik) Sahih Okumma Ve Tecvit Dersleri Ayrıca Cumartesi Ve Pazar günleri ise 13.00-16.00 Saatleri Arası
Hafta İçi Ve Hafta Sonu Hergün  07.00-11.00 Saatleri Arası Çocuklara Yönelik Sahih Okuma-Yüzünden Okuma-Tecvit

Bakmadan Geçme