Ne kadar çirkinleştik...


Ne kadar ahlaki çözülme ve çöküntü içerisindeyiz ve ne kadar dejenere olduk. Ne kadar da çirkinleştik. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Şahsi çıkarlar uğruna, onurunu, gururunu insanlığını satanlar. Tek gecelik ilişkileri yanlarına kar sayanlar. Bir anlık zevk için nefsinin kurbanı olanlar. Öğrencisine tecavüz eden öğretmen, baldızına tacizde bulunan enişte ve hatta daha da korkuncu kendi öz kızına tecavüz eden şahsiyetsizlerin olduğu bir evrende yaşamaktayız.
Bu kadarla da kalmıyor. Her gün gazetelere girdiğimiz haberlere, bu işin içinde olmama rağmen inanamıyorum. İşte size birkaç örnek;
*Manisa'da, evlenme vaadiyle kandırdığı 19 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddia edilen 59 yaşındaki Gıyasettin amca tutuklandı. Bu amca üstelik evli ve 4 çocuk babası.
*İnternetteki sosyal paylaşım sitesinde oğlunun fotoğrafını kullanarak tanıştığı kıza, evlenme vaadiyle tecavüz etti.
*Tutuklu bulunduğu açık cezaevinden özel izinle çıkan, çeşitli suçlardan hükümlü Enver A. (28), izinli bulunduğu süre içinde, bir erkek çocuğa bıçak zoruyla tecavüz etti.
*Antalya'da komşularının 12 yaşındaki oğulları S. G. 'ye 4 yıldır tehdit ve şantaj yaparak tecavüz eden 19 yaşındaki M. T. polis tarafından gözaltına alındı.
*Zonguldak'ta, lise öğrencisi 16 yaşındaki Ş.G.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınırken tecavüze uğrayan genç kız intihara kalkıştı. 
*İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, okuldan arta kalan zamanlarında ailesine katkı sağlamak ve eğitim parasını karşılamak için markette su dağıtımı yapan 13 yaşındaki erkek öğrenci Ö.S., burada tanıştığı 57 yaşındaki evli 3 coçuk babası İ.D.'nin tecavüzüne uğradı.
*Antalya'da ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencileri, 13 yaşındaki N.B. ile aynı yaştaki arkadaşı N.H. 7 kişi tarafından defalarca tecavüze uğradıkları belirlendi. 5 kişi gözaltına alınırken, kimliği belirlenen 1 şüphelinin askerde olduğu, diğerinin ise arandığı açıklandı.
*Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi'nde, okuldan çıkıp evine gitmekte olan Sultanhanı İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İ.S.'nin, yanına yaklaşarak, 'Annen seni bekliyor' diyerek kandıran, ıssız bir alanda İ.S.'ye tecavüz ettiği öne sürülen 24 yaşındaki Cuma Atar yakalandı.
Bunlar ve bunun gibi yüzlerce vaka sadece basına yansıyan haberler. Birde bunun basına yansımayan diğer tarafı var. Okurlarımdan gelen mesajlar durumun çok daha vahim olduğunun ispatıdır aslında.
Şimdi bana kızanlar vardır biliyorum ama olsun ben yinede acı ama gerçekleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Çünkü bizler yazmazsak, bu olaylar üstü kapalıda olsa, bu yaşananlar gerçek. Belki bu olayları yaşayanları tanımıyorsunuz. Bu yüzden 'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' diyorsunuz. İçinizde bu kadar kalpsiz, ruhsuz biri olduğunu sanmıyorum. Eminim bu olayları okuyunca sizde benimle aynı hisleri paylaşıyorsunuz.
Hatta kızıyorsunuz…
Dahası küfür ediyorsunuz…
Konfüçyüs "karanlığa küfredeceğinize biriniz bir mum yaksın" demiş yüzyıllar önce…
O zaman ne duruyorsunuz hadi bir mumda siz yakın…
Biz ne mi yapabiliriz diyorsunuz?
Her şeyden önce konunun gündeme getirilmesi, toplum tarafından bu konunun konuşulmasını sağlar.
Eee konuşulunca ne olacak?
Bu konunun konuşulması devletin ve yetkililerin bu konuda kendisine çeki düzen vermesini sağlar.
Sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirerek, insanların bilinçlenmesini sağlar.
Bu tür tecavüz olaylarının nedenlerinin, sonuçlarının irdelenmesini ve önlemek için ne yapılması gerektiğinin tespit edilmesini, harekete geçmeyi sağlar.
Ya da hiç olmadı, birileri rahatsız olur…
Cemil Meriç'in dediği gibi " bu ülkede yaşanmaz diyenler; bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir".
Evet, benim ülkem cennet, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenler utansın…

Bakmadan Geçme