İRAN HEYETİ VAN'DA

Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında 6 ayda bir düzenlenen Alt Güvenlik Toplantısı'na katılmak üzere Makü Kenti 1'nci Derece Hudut Komiseri Albay Muhammed Abdulalipour başkanlığındaki 10 kişilik heyet Van'a geldi.
Sabah saatlerinde Van Valiliği’ne gelen heyet, burada Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından karşılandı. Daha sonra şeref defterini imzalayan Hudut Komiseri Albay Abdulalipour, ardından beraberindekilerle birlikte valilik makamına geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, İran İslam Cumhuriyeti’nin Makü 1.Hudut Komiserliği ile Van Valiliği arasında gündemi belirlenmiş konularla Van’da bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade etti. Van ilinin İran İslam Cumhuriyetinde 4 ile sınırı bulunduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Bunlardan en kısa sınırımızın olduğu yer aslında Makü kentidir. Makü sınır hattı, en az olayın olduğu hatlardan bir tanesidir. Ama biz bugün yine hem terör ile ilgili hem emtia hem insan kaçakçılığı ile ilgili hem de birikmiş birkaç konumuzu konuşup karara bağlayacağız. Ben gelen heyete tekrar hoş geldiniz diyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Makü Kenti 1'nci Derece Hudut Komiseri Albay Muhammed Abdulalipour ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke arasındaki sınırın şu anda bölgenin en güvenli sınırlarından biri sayıldığını ifade eden 1'nci Derece Hudut Komiseri Albay Abdulalipour, bu sınırda huzurun olmasının iki ülkenin dostluğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Dostluklarının gereği huzurun geldiğini vurgulayan Albay Abdulalipour, amaçlarının müşterek sınırda kalıcı bir güvenliğin sağlanması olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı olarak toplantıya geçti.
vanhaber, van haber, van, haber
iran, aybay, vali, basın, cumhuriyet

Bakmadan Geçme