DÜNYA BARIŞ GÜNÜ TIRMANIŞI

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Van İl Temsilcisi Fatih Eriş öncülüğünde ‘Dünya Barış Günü’ nedeniyle bir tırmanış düzenlendi.
TDF İl Temsilciliği ve Vadi Doğa Sporları Kulübü tarafından Dünya Barış Günü dolayısıyla Dağönü köyü Kuduz tepeye zirve tırmanışı gerçekleştirildi. 7 dağcının katılımıyla gerçekleşen tırmanışın ardından bir açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Van İl Temsilcisi Fatih Eriş, zorlu bir tırmanış olduğunu, ancak böyle anlamlı bir günde tırmanışın kendileri için onur verici olduğunu söyledi. Tırmanışa 1 Eylül 2012 günü saat 09.00’da başladıklarını ve her hangi bir olumsuzluk çıkmadan zirveye ulaştıklarını ifade eden Eriş, “Gidiş ve dönüşümüz yaklaşık 3 saat sürdü. İnişimiz saat 14.00’te sona erdi. Ancak tırmanış esnasında beklemediğimiz bir tablo ile karşılaştık. Etrafımızda depremin izlerini bir kez daha gördük. Deprem sonrası yerde oluşmuş çatlaklar ve kayaların yuvarlanmış olduklarını gördük. Neticede böyle anlamlı bir günde tırmanış gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
Dünya Barış Günü münasebetiyle yapmış oldukları tırmanışın tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini umut ettiklerini ifade eden Eriş, “Tırmanış ekibinde bulunan Vedat Ertan, Kemal Ertan, Cemal Ertan, Emrah Karacaoğlu, Turgay Demirci ve Uğur Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
vanhaber, van haber, van, haber
dünya, barış, deprem, tırmanış, sağlık

Bakmadan Geçme