KİRACILAR İÇİN DÜZENLEME

Bazı incelemelerde bulunmak üzere dün sabah saatlerinde Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra Van Valiliğine geçti. Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Gedikli, ardından beraberinde bulunan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ve Başkan Yardımcısı Gürgün Bulut ile birlikte Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan Anadolu Konteynır Kenti'ne geçti. Gedikli, burada 6 yıl önce eşini kaybeden ve 3 çocuğu ile birlikte kendisine tahsis edilen konteynırda kalan Zümeyra Kalkan'ı ziyaret etti. Beraberinde getirdiği gıda kolisini aileye veren Gedikli, konteynırda oturarak ailenin sorunlarını dinledi. Türkçe bilmeyen Zümeyra Kalkan'a ise AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras tercümanlık ederek söylediklerini Gedikli'ye aktardı.
Konteynır kentte bulunan Kuran Kursu, kapalı spor salonu ve anaokulunu da ziyaret eden Gedikli, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kursiyerlerin, projektör, bilgisayar ve klima gibi taleplerini de alan Gedikli, çocuklarla badminton oynadı.
Edremit ilçesinde depremzedeler için yaptırılan 5 bin 664 konutun inşaat alanında incelemelerde bulunan Gedikli, Van'da yaşanan depremin hemen ardından gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekse bakanların bölgeye yaptıkları ziyaretin olumlu sonuçlarını bugün vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde gördüğünü ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, vatandaşın dualarıyla yola çıkan bir parti olduklarını ve bunu gördükten sonra da üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sorunun olmadığını ifade etti. Gittiği her yerde kadın çocuk herkesin yaptıkları hizmetlerden dolayı partilerin genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dua ettiğini ifade eden Gedikli, "Başbakanımızın da söylediği gibi biz halka efendi değil, hizmetkar olmak için yola çıktık. Allah'a çok şükür şimdiye kadar halkımızdan aldığımız güç ve destekle yolumuza devam ediyoruz. Bu insanların duaları bizimle beraber olduğu müddetçe üstesinde gelemiyeceğimiz hiçbir sıkıntı olmaz" dedi.
 Gerek parti kurmayları gerekse halkla yaptığı görüşmelerden en büyük talebin konut olduğunu da ifade eden Gedikli, çeşitli nedenlerden dolayı hak sahibi olamayan vatandaşlar içinde Van Valiliği'nin bazı çalışmalar yaptığını ifade etti.
 Van'daki gezi ve incelemelerini tamamlayan Gedikli,  Van Ferit Melen Hava Limanı'ndan polis helikopteri ile Hakkari'ye geçti. Geceyi Hakkari'de geçirmesi beklenen Gedikli'nin iftarını ise askerlerle birlikte karavana yiyerek açacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme