ERMENİ MİLLETVEKİLİ'NDEN BELEDİYE'YE ZİYARET

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Ermenistan Parlamentosu üyesi ve Gelişen Ermenistan Partisi Milletvekili Akhoyan Aragats ve İşadamı Osman Kavala, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'ye ziyarette bulundu.
Milletvekili Aragats, Belediye Başkanı Bekir Kaya tutuklanmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Bekir Kaya'nın tutuklanmasından çok rahatsız olduklarını ve üzüldüklerini belirtti. Aragats , "Gözaltı sürecini hep takip ettik ama tutuklandı. Bu karar beni ve tüm Ermenistan halkını çok üzdü. Deprem öncesi de buradaydık, Bekir Kaya ile ilişkilerimiz vardı. Ermenistan halkı Başkan Bekir Kaya'yı yakından tanır ve bilir. Verilen karar hepimizi çok derinden üzmüştür" dedi.
Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Ermenistan halkıyla iyi bir dostluğunun olduğunu söyleyen Aragats, "Bekir Başkanı Ermenistan da yapacağımız bir festival için davet etmiştik ve sayın Kaya davetimizi kabul etmişti. Eğer yaşananlar olmasıydı Bekir Başkan festivalimize katılacaktı ama ne yazık Bekir Kaya'yı tutukladılar" diye konuştu. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi de yapılan ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, Ermenistan halkı ile olan kardeşlik köprülerinin güçlenmesi için daha çok diyalog kuracaklarını aktardı.
Erciş'ten Abi'ye ziyaret
Daha sonra Erçiş Ticaret  ve Sanayi  Odası Başkanı Abdulkadir Aslan, Erçiş Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri Van Belediye Başkanı Sabri Abi'yi makamında ziyaret etti.

Bakmadan Geçme