YÖNETİCİLERİMİZ DERHAL BIRAKILSIN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu üyeleri, tutuklu sendikacılara kart gönderdi.
Mavi Plaza İş Merkezi'nde toplanan ve yaklaşık 20 kişi olan KESK Van Şubeler Platformu üyeleri, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan PTT Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler. Burada platform üyeleri adına bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Başkanı ve KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Selami Özyaşar, sendikalarına yönelik olarak yapılan polis baskınları tamamen halklı mücadelelerini yıpratmaya ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hükümeti ve onun denetimindeki yargı ve emniyet kurumlarının ne kadar uğraşırsa uğraşsın asla amaçlarına ulaşamayacağını da ifade eden Özyaşar, "Kamuoyu KESK'i gayet iyi tanımakta, hak ve özgürlükler yolundaki kararlı ve onurlu mücadelesini takdir etmektedir. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi KESK güneşi de bu tür baskınlarla ve karalama kampanyaları asla karartılmaz" dedi.
 KESK'i, hükümetin belirlediği sınırlar içinde hapsetmeye ve hizaya getirmeye çalışanların büyük bir yanılgı içinde olduklarını da belirten Özyaşar, kimlerin hangi amaçla KESK'in haklı mücadelesine gölge düşürmek istediği er ya da geç ortaya çıkacağını vurguladı. KESK'in bu tür saldırılara ve şaibe oluşturma amaçlı operasyonlara pabuç bırakmayacak kadar köklü bir mücadele geleneğine sahip olduğunu da dile getiren Özyaşar, "Gözaltına alınan bütün yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalı, sendikal mücadelemize bu haksız ve pervasız saldırı, bütün sonuçları ile birlikte derhal durdurulmalıdır" şeklinde konuştu.
 Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar ve beraberinde bulunan platform üyeleri, PTT binasına geçerek tutuklu bulunan 53 kişiye KESK'e yapılan tüm baskıları protesto etmek ve arkadaşlarının yanında olduklarını göstermek için kart gönderdiler.

Bakmadan Geçme