Fark yaratanlar ve Enver Özkahraman...

                                     
İnsanlar vardır zamanı körleyen... İnsanlar vardır zamanı usta bir kuyumcu hüneriyle ve alın teriyle, hüneriyle, beyniyle işleyenler...
Enver Özkahraman zamanı insan hayatından yana değerlendiren ender sanatçılardandır.
O'nun fırçasından tuvale değen renkler, objektifine yakalanan görüntüler canlanır.
Sümbül dağının doruklarında, karlar içine kesip koyduğu karpuz dilimlerini görüntüleyip en çok tirajı olan Günaydın ve Hürriyet Gazetesinde yayınladığında zamana işlenen mevsim yazdı. Ve Zap'ı, Sümbül Dağını sadece haritalardan bilen, Çölemerik'in kabuk değiştirip Hakkâri olduğunu dengbejlerden öğrenenler anladılar ki Bursa'da zaman gibi Hakkâri'de de zaman vardı. O zaman ölümsüzleştiren fotoğrafçılardan biriydi Enver Özkahraman.
Çektiği sayısız fotoğrafıyla ödüller alan, kendisinin bile unuttuğu sayıda ülkemizin dört bir yanında sergiler açan Enver Özkahraman benim çok saygı duyduğum; gözlem ve yorum gücü yetkin Anadolu bilgelerinden, yorulmayı bilmez sanatçılarındandır.
Enver Özkharaman'ın halı-kilim atölyesinde insanın yaratıcılığının farkına varan Vanlı genç kızlar ve ilmik ilmik dokudukları, doğanın en güzel renkleriyle nakşettikleri halı ve kilimler Radikal Gazetesinin haberinden öğreniyoruz ki yakında Amerika yolculuğuna çıkacaklar.
Enver Özkaharaman'ın deyimiyle:
"Denizi bilmeyen."
"Çarşı- pazarı tanımayan..."
"Bir sinemanın içini bile görmeyen..."Genç kızlar; göz nuru, alın teriyle ürettikleri halı ve kilimlerle Yeni Dünya'yı keşfedecekler.
O güzel haberin coşkusuyla diyorum ki!
-Sanatçı ellerinde emeğin şekillendirenlere ve değerler yaratanlara selam olsun!
-Selam olsun Enver Özkahraman'a ve üretken genç kızlarımıza!

Bakmadan Geçme