BDP BARIŞ MİTİNGİ DÜZENLEDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir miting düzenlendi. Belediye Garajı yanındaki alanda düzenlenen miting öncesi bütün katılımcılar polis tarafından tek tek aranarak alana alındı. Mitinge BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer ve Aysel Tuğluk da katıldı. Yerel şarkıcıların verdiği konserden sonra Milletvekili Özdal Üçer, bir konuşma yaptı. Ardından Aysel Tuğluk söz aldı. Tuğluk, "AKP inkar politikası yürütüyor. Sayın Başbakanın artık bir karar vermesi gerek, savaşın mı yoksa barışın mı başbakanı olacak diye. 20. yüzyılda kaybeden Kürtler, 21. yüzyılda statüsüz yaşamayı kabul etmeyecek" diye konuştu.

Milletvekilleriyle birlikte teröristlere sarılması konusuna değinen Tuğluk, "Biz gerillayla karşılarken, onlara sarılırken barış ve kardeşlik için sarıldık. Acı olan şu ki gerillalar orada barış ve kardeşlik mesajları verdi. Sadece Kürt halkı için değil, ezilmiş tüm halklar için mücadele ettiklerin belirttiler. Ama bu çarpıtıldı. Aslında Başbakan'ın sorulması gereken soru o gerillalar neden silah almış, o gençler neden dağa çıkmış? Başbakanın bunlara cevap vermesi lazım" dedi.

Güvercinlerinin uçurulduğu mitingde Üçer ve Tuğluk da katılımcılarla birlikte Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Miting olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme