OPERASYON, HAKLILIĞIMIZIN KANITIDIR

Bu tarz raporları kimlerin hangi şartlarda hazırladığını, nihai sonuçların defalarca değiştirilerek yapboz oyununa çevrildiğini gördük.
 TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Serhat Baran Özaydın, daha önceden hasar tespit raporlarında hatalar olduğunu ve Van halkının mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylediklerini belirterek, "3 gün önce AFAD'da yapılan operasyon bu haklılığımızın ilk kanıtıdır" dedi.
Şube binasında bir basın açıklaması yapan Serhat Baran Özaydın, son 3 günde Van AFAD'daki yolsuzluk rüşvet iddialarının yoğunlaştığı bu günlerde haklılıklarını halkla bir kez daha paylaşmak istediklerini söyledi. Özaydın, "İMO olarak 30 Mayıs 2012'de yaptığımız basın açıklamasında ne söylediysek haklılığımız halk tarafından görüldü. Kısaca hasar tespit raporlarında hatalar olduğu ve Van halkının mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylemiştik. 3 gün önce AFAD'da yapılan operasyon bu haklılığımızın ilk kanıtıdır. Bu da buz dağının görünen yüzüdür. Ağır hasarlı binaların raporlarının az hasarlı, az hasarlı binaların da raporlarının ağır hasarlıya çevrildiği, hatta aynı katta bulunan 2 daireden birinin az diğerinin orta hasarlı olarak raporlandığını görmüştük. Bu tarz raporları kimlerin hangi şartlarda hazırladığını, nihai sonuçların defalarca değiştirilerek yapboz oyununa çevrildiğini gördük. Orta hasarlı binaları inceleyen üniversite hocalarının bazıları, güçlendirme projelerini ve deprem performans analizlerini kendilerinin hazırlamak istedikleri, büro tescil belgesi olan inşaat mühendislerimizi saf dışı bırakmak için çok büyük oyunlar oynadıkları, aynı zamanda inceledikleri birçok binada mal sahiplerine kartvizitlerini bırakarak, deprem performans analizi ve güçlendirme projelerini kendilerinin de yapabileceklerini ve bu işlerin kendilerine verilmediği taktirde hasar durumunun aynı kalacağını tehditkar bir tavırla söyleyerek ve bu işlerin hizmet karşılığı içinde çok fahiş fiyatlar isteyerek vatandaşlarımızı mağdur ettikleri duyulmaktadır. Orta hasarlı binaların tespiti için gelen iyi niyetli hocalarımızı da bu davranışlarıyla zan altında bırakmışlardır. Bunu yapan üniversite hocaları, üniversiteleri ticarethane yapmaktan çıkarıp bu görevleri yetiştirdikleri öğrencilerine bırakıp, bilim ve eğitim ile uğraşmaya devam etmeye çağırıyoruz. Hal böyleyken sayın valimizin bu hassasiyeti buz dağının görünmeyen yüzü içinde göstermesini bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme